fbpx Силно българско участие на изложбата за храни и напитки GULFOOD 2019 в Дубай | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Силно българско участие на изложбата за храни и напитки GULFOOD 2019 в Дубай

31 български фирми участват тази година в едно от най-престижните международни изложения за хранително-вкусова промишленост - GULFOOD 2019,  който се провежда от 17 до 21 февруари в гр. Дубай, Обединени Арабски Емирства /ОАЕ/.  Рекордното участие на български производители на престижното изложение стана възможно благодарение на подкрепата на Министерството на икономиката чрез Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, която поема изцяло разходите за наем на изложбена площ, изграждане конструкция на щанда и регистрационни такси на изложителите.

GULFOOD е най-голямата специализирана изложба за хранително-вкусовата промишленост в региона на Персийския залив. Проявата се организира ежегодно, като първото издание е било през 1987 г. В последното издание на Gulfood през 2018 г. на изложбена площ от 93 000 кв.м. участие са взели 4 055 изложители, а посетителите са били над 66 595 търговци и специалисти от сектор хранително-вкусова промишленост от 153 страни. Изложбата събира водещи специалисти от бранша от цял свят.
До този момент ИАНМСП е организирала участия на Gulfood през 2009 г. с национален щанд с участието на 13 фирми, през 2011 г. национален щанд с участието на 10 фирми, 2012 г. национален щанд със 7 фирми и 2014 г. на търговска мисия с участието на 12 фирми. Така страната ни отбелязва своеобразен рекорд, като броят на участниците през 2019 г. надхвърля почти три пъти най-успешното ни представяне през минали години.
На Gulfood 2019 ще бъдат представени нови услуги и иновации, които отразяват промените в потребителското търсене. Събитието отново ще посрещне повече от 5 000 изложители и 120 национални павилиона, които представят продукти в 8 сектора на хранително-вкусовата индустрия: напитки; млечни продукти; мазнини и масла; бобови и зърнени продукти и култури; здраве, уелнес & СПА; месо и птици; световно известни марки и храни от цял свят.

Чуждестранни министри, правителствени служители, световно известни марки, нови изложители и професионалисти от индустрията са признали Gulfood като наистина уникална платформа, свързваща всеки аспект от световната верига на хранителните доставки.
Глобалната социална и икономическа перспектива на индустрията ще бъде излъчена на срещата на върха за иновации.
Ще бъдат проведени паралелни събития и конкурси, на които ще се бъдат демонстрирани тенденциите в бранша от световно известни майстори готвачи. Много от най-големите павилиони вече са ангажирани с тези прояви, включително Франция, Германия, Испания, Япония и Бразилия.

От 18 до 20 февруари 2019 г. ще се проведе Среща на върха за иновации.  Тя ще предостави сцена за тридневна дискусия с излъчването на глобални социални и икономически перспективи за ХВП индустрията.
Срещата на върха ще включва задълбочени дискусии и изключителни сесии за въпроси и отговори със световно признати готвачи, влиятелни лидери в индустрията по отношение на предизвикателствата на въвеждане на революционни концепции за местните пазари.

Майстори на барбекю

Двудневен конкурс, който ще покаже майстори на барбекюта в американски стил от ресторанти, базирани в ОАЕ, които ще се състезават в майсторски класове. Конкурсът спечели ранната подкрепа от американския готвач и Pitmaster Orelle Young от The Blacksmith Smokehouse Dubai, който вярва, че Gulfood може да даде на сегмента много заслужен тласък.

Tea House/ Чайна къща

Концепцията има за цел да оживи залата за напитки. Спонсориран и организиран от Tea Valley, програмата ще включва изпълнения на марокански танцови професионалисти, китайска чайна церемония, както и работни срещи и семинари, проучващи здравните качества на чая, основите на напитката и чаеното изкуство.

Health Lab/ Здравна лаборатория

Здравната лаборатория е основен компонент на шоуто и ще се занимае с нарастващото потребителско търсене на здравословни съставки и цялостни продукти, движение, идентифицирано като основен двигател на глобалния растеж от френския производител на сиропи и напитки Monin, който участва в Gulfood за 12-ти пореден път. Monin планира да използва Gulfood 2019 за пускането на новата си гама La Flavor de Monin, която включва натурални и автентични концентрирани плодове, билкови и пикантни аромати без добавена захар или подсладители.
 

Start Up/ Програма за стартиране на бизнес
Новата програма на шоуто ще покаже, че повече от 50 предприемачи от цял свят демонстрират нарастващото си навлизане в международния сегмент на ХВП и ще представят серия от конференции, фокусирани върху теми, свързани със стартиращи фирми в сектора.