fbpx След Rapid ще очакваме седем премиери от Skoda догодина | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

След Rapid ще очакваме седем премиери от Skoda догодина

От следващата година Skoda обещава на всеки шест месеца да излиза от завода нов модел или фейслифт. Само през 2013 г. не очакват седем премиери като началото ще бъде поставено от новата Octavia през февруари, а през май комби версия. През есента се очаква и спейсбек версията (комби) на Rapid, модификация N1, както и нови Yeti и Superb във варианти седан и комби. Очаква се и още един модел, който ще е съвсем различен. Тази информация бе представена по време на медиен тест-драйв на Skoda Rapid, който от скоро вече се продава у нас.

Той се позиционира между Fabia и Octavia, но носи чертите на новия дизайн на марката. Заедно с това той доста прилича на концепцията Mission L. Каросерията е лифтбек с 5 врати, като купето е по-широко от Octavia.

Rapid ще се конкурира с новите модели Citroen C-Elysee и Peugeot 301, както и Hyundai i30, Renault Fluence и Kia Ceed. Три са нивата на обзавеждане – Active, Ambition и Elegance.
Багажникът е най-големият в класа - 550 л по VDA, а капакът му се отваря заедно със стъклото, което е сериозно преимущество и изключително е удобно за товарене. Гамата на двигателите включва четири бензинови мотора и един дизелов. За всички двигатели с изключение на базовия (3-цилиндров 1,2-литров MPI с мощност 75 к.с.) се предлага специален Green Tec пакет – той включва гуми с намалено съпротивление, усилени стартер и алтернатор, и стоп/старт система. Икономия на горивото с него е 15%, а цената е едва 520 лв. с ДДС.
Стартовата цена на модела започва от 21 860 лв. с ДДС и достига в топ-версията - 1,4 л. турбобензинов мотор с автоматик - 35 360 лв. с ДДС.