Steed 6 Great Wall - луксозният работник

Steed 6 Great Wall - луксозният работник

 
След като в последните 4 години Great Wall Steed 5 беше бестселър в продажбите на пикапи у нас, китайската марка излезе с ново предложение, което да отговори на порасналите изисквания на клиентите за работните автомобили, които вече трябва да съчетават, освен отлична проходимост и безкомпромисна работна ръка, и удобства, практичност и дори щипка лукс, които предлагат леките автомобили. 
 
Steed 6 е следващото поколение, което надгражда възможностите на по-малкия брат с премиум излъчване както отвън, така и в интериора, интегриране на различни системи за сигурност и още по-добра високопроходимост. 
 
 
Steed 6 респектира с външния си вид, който ако няма фирмения знак, със сигурност може да си помислите, че е някоя премиум марка. Той е по-голям от своя събрат както на външни размери, така и в купето. Масивната хромирана решетка блести отдалеч и в същото време говори за сериозен играч. Тя кореспондира и с големите хромирани ролбари на товарния отсег.
Впечатляващо е междуосието, което е 3200 мм или 150 мм по-голямо от това при Steed 5, както и със 165 мм по-дълго товарно пространство.
 
Кабината е просторна, а оборудването богато. Още в базовото ниво пикапът е с кожен волан с елементи от сатенен метал, Dot Matrix 3” дисплей на инструменталното табло, борд компютър с 13 функции и управление от волана, аудио система с 4 говорителя и Bluetooth, заден асистент за паркиране кожена тапицерия на вратите, подвижен подлакътник между предните седалки. По-високото ниво, в което бе изпълнен тестовия автомобил е и с тъчскрийн мултимедийна система с камера за заден ход, автоматичен климатик, аудио система с 6 говорителя, двуцветен кожен салон с електрическо регулиране на шофьорската седалка. Вижте как изглежда всичко в следващото видео.
 
 
Great Wall Steed 6 дебютира с ревизиран 2.0 литров дизелов, редови 4-цилиндров двигател със 7-точково впръскване и турбо-компресор с променлива геометрия и междинен охладител. Задвижването запазва същата класическа формула от шаси, цял заден мост, демултипликатор и заден първичен вал, но е последната версия надеждно и могъщо 4х4 задвижване разработено от американския гигант BorgWarner. Казва се “Two Speed Advanced TOD” и предимството спрямо задвижването на Steed 5 e, че има автоматичен режим AWD, в който задвижването към предната ос е автоматично и се управлява компютърно. При Steed 6, както и при Steed 5, са налични бързи и бавни скорости, благодарение на демултипликатора с електронно задействане посредством бутон на таблото.
 
 
Въпреки луксозното си изпълнение, Steed 6 остава отличен работник и ние не пропуснахме да го използваме дори и почивните дни.
 
 
Новото попълнение в пикапите се очаква да се появи на пазара у нас през това лято, а цената също ще бъде „по-луксозна“ - ще започва от под 50 хил. лв, като тестовия автомобил, който беше в най-високото изпълнение ще струва някъде около 53 хил. лв. с ДДС.
 

Facebook коментари