fbpx Лятото никога не свършва... | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

BMW Серия 2 Cabriolet

Лятото никога не свършва...

Премиум компактния сегмент откри небето и предостави на клиентите т.нар. изживяване Open-Air на следващо ниво. Още по-елегантен от бестселъра в своя клас - BMW Серия 1 кабриолет, серия 2 е с изразителен дизайн и атлетични линии, безкомпромисно пътно поведение и ускорение, пъргавината и изключителен комфорт на возене.

 

 

Съвършеното удоволствие от пътуването с кабриолет се постига при движение с около 60-70 км. в час. По-нагоре започва вече леко да изнервя вятърът. Но кабриолетът има дефлектор, който предпазва именно от силен вятър. Така до вече до 90км/ч удоволствието продължава... Към 100 ако дамата е с прическа, по-добре да не мисли за нея, но пък каква стойност има една прическа на фона на синьо небе и облаци, които все едно са нарисувани от френски импресионист? Ако пък се движите по крайбрежната зона на някой курорт, дефлекторът се демонтира много лесно, сгъва се на две и го оставяте в багажника. Перфектната линия на кабриото не се нарушава от нищо. Не е за пропускане и факта, че новата 2-а серия кабриолет е най-обтекаемият модел в сегмента с коефициент на аеродинамично съпротивление 0,31.

Обемът на багажника при разпънат покрив е 335 литра, а при сгънат намалява до 280 л. Задните облегалки могат и да се сгъват, а по средата им има специален отвор, който позволява да превозите два сноуборда или две чанти за голф.

В кабриолет могат да се съберат четирима пътника, с леката уговорка отзад да не сядат най-големите. Запазената линия на баварския луксът допълва още повече цялостното изживяване. Интериорните лайстни от изискано дърво Fineline Stream, акцентираща лайстна в цвят Oxidsilver, спортен кожен волан, специфични лайстни на праговете. Изключителна светла кожа (опция) е обработена по технологията SunReflective. Така чрез специални цветни пигменти значително се намалява степента на загряване на кожата, предизвикано от слънчевите лъчи и когато седнете в няма да се изгорите все едно сте на котлон (неведнъж ми се е случвало при други автомобили през лятото).

И ако си мислите, че кабриолетът е лукс за няколко месеца – в грешка сте. Текстилният покрив, който в базовата версия е черен, (може да се поръча в кафяво или антрацит със сребрист блясък) върши отлична работа и в студено време. Лично аз го изпитах в дъжд като потоп и въпреки, че бях сигурна, че няма как да прокапе, изведнъж се притесних да не би все пак някъде да пробие? Напълно излишно - подсилените уплътнения и новите материали са вършат отлична работа. Изненадваща е акустиката в салона. Нивото на шума е намаляло с 5 до 7 децибела в зависимост от точката на измерване, спрямо кабриолета 1-а серия. Един от най-важните елементи също е с подобрени параметри - устойчивостта на огъване и усукване на купето е увеличена съответно с 10% и 20%. Разпределението на теглото по осите е 50:50. При кабриолета са използвани усилени подове, прагове, рамка на предното стъкло. Специални дъги, които се отварят за стотни от секундата могат да осигурят защита при преобръщане и така предпазват главите на пътуващите.

Серийният бутон за контрол на шофирането позволява индивидуални настройки на автомобила чрез режимите COMFORT, SPORT и ECO PRO. Също серийната автоматична климатична инсталация при отворен покрив активира режим Cabrio, който при регулиране на температурата и вентилацията взима под внимание и скоростта на движение на автомобила. Така например при висока скорост се повишава интензивността на охлаждането респективно затоплянето на въздуха, за да може да се постигне максимално приятна температура в интериора.

BMW 220d Кабриолет е оборудвано с новия четирицилиндров дизелов двигател мощност от 190 к.с. Моторът е съчетан със спортната 8-степенна автоматична скоростна кутия, която още по-бързо превключване на предавките и затова фабричното ускорение от 7,4 сек от 0 до 100 км/ч ми се струва, че е по-бързо. Когато карате умерено до към 90км/ч разходът на гориво е изненадващ – около 4,7л/100 км. На магистралата достигам до към 6,5 л. Важното е, че се чувствам като господар на пътя, с абсолютна стабилност и сигурност в изпреварванията.

С кабриолета може да удължавате лятото безкрай и да се радвате дори и на зимните слънчеви лъчи. Включвате климатика и отваряте покрива, а от някой натежал боров клон снежинките може да ви поздравят. Но има време за тях – сега продължаваме да се радваме на лятото.