fbpx Jaguar E-PACE - достъпният премиум | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Jaguar E-PACE - достъпният премиум

Jaguar E-PACE - достъпният премиум

етикети

До скоро да притежаваш нов автомобил с емблемата на най-бързото животно беше трудно възможно за повечето клиенти най-вече заради ценовото позициониране на марката. Но Jaguar реши да разчупи това клише и създаде E-PACE, който едновременно отговори на няколко изисквания – включи се в модерното течение на SUV возилата, запази типичното си ДНК на спортен автомобил и в същото време луксозен изказ, предостави простор в купето, събра модерните технологии и като черешка на тортата извади невероятна цена за този коктейл, започваща от 63 600 лв. с ДДС. Както изглежда, няма невъзможни неща?

 

 

Дръзката предна решетка на E-PACE придава на автомобила уверен характер, типичен за Jaguar. Мрежата включва 3D скосен детайл на широкия си плосък шестоъгълен мотив, който улавя светлината, с най-голямата емблема Growler на Jaguar в центъра, скриваща сензорите на адаптивния автопилот;
Усъвършенстваните предни LED фарове (опционални) са подобни като концепция на фаровете на спортния автомобил F-TYPE и включват характерните дневни светлини с J-образен контур на Jaguar, които плавно преминават отстрани на външния ръб на предните фарове.

 

E-PACE успява да съчетае динамичния език на тялото и пропорции на спортните автомобили Jaguar с пространството, безопасността и практичността, свързвани с компактните SUV автомобили. Рязката извивка на покрива се съчетава хармонично с формата на страничните стъкла, и въпреки съмненията, че може да е тясно за задните пътници, пространството е повече от достатъчно.  Динамичните страни на каросерията имат профила, подобен на самолетен корпус, който може да се види при най-емблематичните дизайни на Jaguar.

 

 

Отзад стегнатите повърхности и атлетични хълбоци се сливат с острите линии на задните светлинни клъстери. Тънките като остриета задни фарове включват full LED технология. Големият спойлер в горната част на задната врата е трикомпонентен и е настроен за оптимален въздушен поток.

В купето още при първи поглед обгръща с премиум усещане - мека облицовката на вратите с хладни на допир дръжки от сатиниран хром, красиво изработена кожена облицовка на арматурното табло и тапицерия на седалките с двоен шев усилват усещането за лукс. А за хората със силно изявени характери цветовите съчетания са празник за сетивата. 

Фокусът на интериора е обгръщащият кокпит, като дръжката за пътника отпред образува границата на конзолата на водача - концепция за дизайна, вдъхновена директно от Jaguar F-TYPE. Високата позиция на седене дава отлична видимост, запазвайки усещане като в спортен кокпит.
Вместо традиционното дървено покритие, E-PACE избира премиум покритие Noble Chrome, което дори придава още повече съвременен премиум характер на купето.

 

Висококачествена кожа е използвана за волана, дръжката на централната конзола и скоростния лост за по-голяма изтънченост. 10-инчовият сензорен екран на информационно-развлекателната система Touch Pro намалява броя на твърдите бутони, а тактилни и интуитивни въртящи се копчета управляват функциите на климатроника. 12,3-инчовият виртуален интерактивен дисплей с висока резолюция за водача в съчетание с пълноцветния TFT Head-Up дисплей.

 

E-PACE е оборудван с редица усъвършенствани технологии, които осигуряват пъргавина и обратна връзка при завиване, икономичност при нормално шофиране и заедно с това проходимост върху всякакви повърхности, благодарение на системата за Активно задвижване на всички колела (AWD) на E-PACE.  Тя разпределя въртящия момент, като осигурява стабилност и увереност при шофиране и спомага за намаляване разхода на гориво. 

 

Освен това  системата JaguarDrive Control дава възможност за избор от четири режима на шофиране, които се избират с помощта на бутони на централната конзола: Normal, Dynamic , ECO, Rain, Ice and Snow, който подобрява стабилността при условия на слабо сцепление с модифицирани настройки на динамичния контрол на стабилността, подаването на газ и автоматичната трансмисия.

E-PACE предлага редица нови технологии в помощ на водача - асистент за следене на мъртвата точка,  адаптивни фарове, асистент за паркиране. Много практична е и системат