fbpx Петото поколение Renault CLIO пренаписва по модерен начин успешната си история | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Автосалон Женева 2019

Петото поколение Renault CLIO пренаписва по модерен начин успешната си история

На световния автосалон в Женева днес Renault представя новото CLIO, петото поколение на емблематичния модел, от който са продадени около 15 милиона броя. По-модерно и атлетично, новото Renault CLIO черпи от ДНК-то, на което дължи своя почти 30-годишен успех. Усещането за качество и ергономичност на позицията на шофиране са зададени като приоритети за екипите по интериорен дизайн на новото Renault CLIO. Купето придобива ново измерение по отношение на усещането за качество, благодарение на фините материали, мекото покритие на арматурното табло, панелите на вратите и канта на централната конзола, прецизно обработените облицовки и покрития. С по-компактен дизайн с цел да се освободи пространство и да се интегрират повече автомобилни технологии, изцяло новият „Интелигентен кокпит“ на новото Renault CLIO е фокусиран върху водача. Вълнообразната форма засилва впечатлението за широчина. Оборудван с най-широките дисплеи в сегмента, той осигурява модерна ергономичност за всепоглъщащо усещане при шофиране. Новото Renault CLIO прави също широкодостъпни уникалните за сегмента иновации, сред които електрическата паркинг спирачка, особено полезна при градско шофиране.

Ключов компонент на „Интелигентния кокпит“, 9,3-инчовият мултимедиен дисплей (два пъти по-голям от 7-инчовата версия) е най-големият досега в модел на Renault. Вертикалният и леко извит екран, вдъхновен от този на Espace, визуално увеличава арматурното табло, придава на купето по-съвременен вид подобрява видимостта на екрана. Обърнат към водача, екранът с новата свързана система EASY LINK съдържа всички характеристики на мултимедийната и навигационната система, както и настройките MULTI-SENSE.

Всеки собственик на новото Renault CLIO може да създаде автомобил по свой образ, благодарение на гама пакети за персонализация, като избере външния вид на централната конзола, арматурното табло, панелите на вратите, волана и подлакътниците. Клиентите могат да избират от цели осем цветови комбинации за интериора и да се възползват от иновативно предложение за персонализация със специални цветове за линията, формирана от въздуховодите, простираща се по цялата ширина на арматурното табло. Новото Renault CLIO е налично също с амбиентно осветление в осем различни цвята.

Renault Sport въвежда своето ниво на оборудване R.S. Line в новото Renault CLIO, което постепенно ще замести настоящото GT-Line. 

Новото Renault CLIO предлага богат избор от нови бензинови и дизелови двигатели с мощност, варираща от 65 к.с. до 130 к.с. Двигателите съдържат свръхмодерни технологии, отговарящи на най-новите стандарти, които могат да се похвалят с най-ниските стойности на разход на гориво и емисии в сегмента.

В допълнение, и за първи път при Groupe Renault, CLIO ще бъде налично с хибриден задвижващ агрегат E-TECH от 2020 г. Клиентите ще могат да избират от девет комбинации двигател/скоростна кутия за пълно посрещане на нуждите им. Задвижващият агрегат E-TECH е разработен и патентован от Renault Engineering. Той използва компоненти, проектирани от Алианса, включително новото поколение 1,6-литров бензинов двигател, преработен специално за случая. Той е придружен от два електрически мотора, иновативна скоростна кутия с множество режими и батерия с капацитет 1,2 kWh.

С двигателите 1,0 TCe и 1,3 TCe, разработени от Renault-Nissan-Mitsubishi, както и двигателя E-TECH, проектиран от Renault, моделът перфектно въплъщава синергиите, които са ключови за Groupe Renault и партньорите от Алианса.