fbpx Студентски фирми бяха наградени | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Студентски фирми бяха наградени

Студентски фирми бяха наградени

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков награди с оборудване 5 стартиращи фирми на студенти от Лесотехническия университет (ЛУ). Отличията бяха връчени при откриването на двудневния Преглед на софийското студентско инженерно научно творчество в университета.
През 2007 г. по съвместната инициатива на МИЕТ и Лесотехнически университет беше създаден “Център за насърчаване на предприемачеството” към висшето училище. Една от целите му е да подпомага старта на собствен бизнес на студентите. Идеята на фонда е да подготви техностартери, които ще формират облика на университетите от трето поколение в Югозападния планов район.
Младите хора имат възможност да кандидатстват за безвъзмездно получаване на оборудване, ако са студенти или са се дипломирали през последните две години. Те трябва да имат регистрирана собствена фирма с предмет на дейност по специалността, която са изучавали в ЛУ, да са регистрирани като земеделски производители или да имат лиценз за ветеринарна дейност или ландшафната архитектура.
Проектът подкрепя студентите за стартиране на собствен бизнес, за оценка на технологичните им идеи, както и при маркетинговото проучване за реализацията на техния продукт. Съвместната работа възпитава предприемаческа култура и стимулира трайното сътрудничество между бизнеса и университетите.
 

Facebook коментари