fbpx SUV за всяко време | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

SUV за всяко време

Ford Kuga

SUV за всяко време

етикети

Първото впечатление от Kuga е за висок клас автомобил, с присъщите му удобства и възможности. И това впечатление си остава до края докато си с него. „Unisex” размерите му го правят еднакво удобен и за жените, и за мъжете. Купето, подредено реално и психологически (най-вече заради визията на централната конзола) ергономично, предоставя комфорт както за дълъг път, така и за превоз на много багаж, който винаги е задължителен, ако децата са малки.  
 
Изцяло новия Ford Kuga, който влезе в България миналата пролет залага сериозни надежди и може би не са напразни, като се има предвид, че от първото поколение, лансирано през 2008 г. има продадени над 300 хил. бройки в Европа. 
 
Новата Kuga предлага повече място за багаж от настоящия модел, защото автомобилът е удължен с 81 мм. Така на разположение са 481 л. Седалките са монтирани на релси и ако много държите да се поизлегнете отзад, съвсем лесно плъзгате седалката и образувате удобно кресло. При нужда седалките могат и съвсем да се сгънат, като образуват равен под. Достъпът до багажника има един много хитър вариант – ако сте фен на технологиите, може да си поръчате електроуправляемата задна врата с достъп „свободни ръце“. Когато ръцете ви са пълни с багаж, леко чуквате с крак задната броня и врата се отваря. 
 
Иначе интериорът и конфигурацията на уредите и бордовия компютър са познати от C-Max и Focus. Доста бутони са разположени по централната конзола и волана, и трябва известно време докато свикнеш с тях. Същото и с бордовия компютър. Затова пък информацията е много ясно четима и подробна. Автомобилът е оборудван и с модерната система за гласово управление Ford SYNC.
 
Една от най-големите новости при Kuga е интелигентната система за задвижване на 4-те колела. Тя е толкова „умна“, че следи 25 параметъра и разпределя нужното усилие към предната или задната ос, левите и десните колела и гарантира оптимално сцепление. Затова, колкото и да си мислех, че това е една от паркетните лъвици, Kuga отлично се справи в едно кално място. Така че, ако намеренията ви не са състезателни както на пътя, така и извън него, може да се доверите на автомобила. Просто моделът не е от спринтьорите. 
Високото положение на автомобила дава леки наклони в завой, но в никакъв случай не намалява усещането за сигурност. Системата за стабилност предпазва при навлизане в завои с прекалено висока скорост. Тя смекчава недозавиването чрез силово задействане на спирачките в случай, че водачът продължава да натиска педала на газта, и намалява въртящия момент, като намалява скоростта с около 16 км/ч за секунда.
 
Останах приятно изненадата от двулитровия дизелов мотор 163 к.с., който при по-умерено каране ми показа малко по 6л/100 км. Същият мотор се предлага и с по-малко коне - 115 и 140 к.с. 
Интересен е и 1.6-литровия бензинов двигател EcoBoost и 150 к.с. със задвижване на предните колела, при който производителя дава разход на гориво от 6.6 л/ 100 км. При версията му със 182 к.с. AWD със задвижване на всички колела този показател достига   7.7 л/100. 
 

Facebook коментари