fbpx Светлозар Петров: Да работим от къщи и да сме пак пълноценни в работата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Светлозар Петров: Да работим от къщи и да сме пак пълноценни в работата

Светлозар Петров: Да работим от къщи и да сме пак пълноценни в работата

И до сега имаше компании, които предлагат работа от къщи (home office), но с навлизането на предпазните мерки срещу разпространението на коронавируса COVID-19 много повече хора ще работят в домашна обстановка, а много от тях – за пръв път. Ето няколко съвета как да се справим и все пак да сме продуктивни.

Направете си списък с нещата, които имате да свършите за деня и план за последователността на вършене. В офиса има колеги, които могат да ви напомнят за забравена или забавена задача, но в къщи такава помощ липсва. Подредбата на деня ще ви помогне да се организирате и да не се разсейвате. Следвайте я неотлъчно.

Не правете повече паузи от обикновено. Ако и да сте в къщи, придържайте се към обичайния си график. Това ще ви помогне да преодолеете и психическия дискомфорт от отсъствието от работното място.

Не включвайте телевизора или други развличащи устройства. Много лесно е да се разсеете с тях.

Създайте си комфорт, близък до офисния. Много по-добре е да обособите кът, които да подредите по подобен на офиса начин, отколкото да изберете дивана или леглото. Така ще можете да запазите фокуса върху задачите.

Липсата на колегите. Особено в по-задружните колективи с добре изразен офисен дух, затварянето в къщи и изолацията могат сериозно да повлияят на това как се чувстваме. Поддържането на връзка с тях помага, но не бива да става за сметка на продуктивността.

От Редакторите:

Деветнадесетото издание на най-големия кариерен форум в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2020, което се организира от JobTiger, все пак ще се състои, като за първи път ще се проведе изцяло виртуално. Кандидатите ще могат да избират сред 150 водещи работодатели, опериращи във всички отрасли и предлагащи позиции за клоновете си в цялата страна.

Дните на форума са 24, 25 и 26 март от 11:00ч.-17:00ч. на адрес: https://careerdays.bg/bg/national-careerdays

Повече информация може да откриете ТУК

Facebook коментари