fbpx „Свързаното общество“ създава нови нужди и очаквания | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

„Свързаното общество“ създава нови нужди и очаквания

Смартфони потребители на три пазара – Бразилия, Индонезия и САЩ, ConsumerLab определят седем ключови нужди, които се определят като решаващи за успеха на новите услуги, които операторите на цифрови услуги биха им предложили:
1) Светкавичен достъп навсякъде – за да отговори на забързания начин на живот, потребителите очакват да имат достъп винаги и в реално време.

2) Персонализирай моя свят - хората все повече изискват персонализирани услуги и съобщения, които отговарят на техния начин на живот.

3) Изключване - потребителите ще използват технологиите за да балансират поведението си на "винаги активен" и да отделят време да изключат, да се отпуснат и да релаксират. Потребителите проявяват интерес към услугите, които могат да им помогнат да направят това.

4) Асистирана производителност - хората се интересуват от услугите, които управляват и координират техните графици.

5) Повече време заедно - в своя зает живот, приятелите и семейството все повече ще разчитат на технологията, за да поддържате връзка, където и да се намират

6) Контрол на потреблението - потребителите искат новите технологии да следят техните разходи, трафика на данни и да актуализират информацията им, което ще им позволи да отделят повече време за важните неща в живота.

7) Локална информация - потребителите изразяват необходимост от получаване на информация, която има отношение към мястото, където се намират във всеки един момент.
Данните са от проведено проучване на Ericsson ConsumerLab.