Renault Talisman, 200 к.с. (+видео)

Талисман с горещо сърце

 
Големият седан на Renault се появи с края на миналата година, е през тази пролет стартира продажбите и в България. Два месеца по-късно се появява и с ново, още по-мощно сърце, което съчетано с модерните технологии, интегрирани в автомобила, ще хареса на всеки, който седне зад волана.
 
 
Новият бензинов двигател с 200 к.с. е съчетан със 7-степенна скоростна кутия EDC и е заимстван от турбо двигателя с директно впръскване на горивото на Renault Sport. Ускорението от 0 до 100 км/ч е за 7,6 сек, което за такъв голям автомобил, е отлично. Моторът дърпа здраво напред, дори и в по-умерените режими на движение. И като казвам режими – те са пет и до тях се достига много лесно, благодарение на бързия бутон на системата Multi-Sense. Според пътните условия и вашето настроение може да избирате между Eco, Comfort, Neutral и Spor, имате и възможност за персонален режим (Рerso) – който е комбинация от различни параметри на останалите режими по ваше желание. Естествено най-голямо удоволствие ще ви достави спортния режим. Тогава, като че ли всичко „настръхва“ - променя се окачването, волана, предавките. Звукът придобива онзи вибрации и обертонове, които те карат да се чувстваш като състезател. В допълнение – всичко на борда и на таблото светва в червено. 
 
Важна система за стабилното поведение на пътя и още повече удоволствието от шофиране в завои е 4CONTROL (завиване на четирите колела). Системата електронно контролира амортисьорите, кормилната система, двигателя и EDC трансмисията. Тя е активна постоянно. При скорост под 50 км/ч, в режим Comfort (60 км/ч в Neutral, 70 км/ч в Sport), задните колела завиват в противоположна посока на предните колела, като ъгъла им на завиване е максимум 3,5 градуса. Това изключително подпомага маневреността и минимизира накланянето настрани. Тази система улеснява и движението в тесни градски улици, където умението да се промушвате понякога през „иглени уши“ е от фатално значение. 
 
 
Според личния ви фън шуй може да изберете предпочитан цвят за големия 8,7 инчов сензорен дисплей – синьо, червено, зелено, лилаво, жълто. Може и визията на екрана пред вас да е различна. 
 
 
Като автомобил насочен към бизнес потребителите, на които им трябва практичност и удобство, съчетани с комфорт и поне щипка добър имидж, Renault Talisman, без да претендира за премиум лукс, на практика предлага толкова много от всичко, че определено горните изисквания могат да се покрият. Освен високото базово оборудване, може да изберете още много „дреболии“, които обаче ще направят ежедневието с този автомобил много по-комфортно и приятно. 
 
 
Може да поръчате платнено/гумена стелка за багажника, която може да се обръща и кошче в багажника. Ако сте от пътешествениците, QuickFix алуминиеви релси на покрива, снабдени със секретни ключалки ще са от полза. Tе се захващат за рамката на вратата и могат да се монтират или демонтират без инструменти. Може би ще е от полза и прибиращия се теглич, който се скрива от погледа и е във връзка с Trailer Stability Assist системата на ESP-то. 
В сферата на „глезотиите“ са избор от прагове за вратите и багажника за персонализация и защита при влизане/излизане и по време на товарене, избор на алуминиеви джанти в различни цветове, спойлер за капака на багажника, който подсилва спортното излъчване, слънцезащитни щори, ски багажник, покривна кутия, багажник за велосипеди, закачалки за дрехи, монтирани на подглавника, държач за сензорен таблет и други. 
 
 
снимките и видеоматериалите са направени с Huawei P9