fbpx Телерик Академия отваря прием за програма с фокус върху Java | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Телерик Академия отваря прием за програма с фокус върху Java

Приемът в професионалната програма на Телерик Академия с фокус върху Java, която ще се проведе в периода март-септември 2018 г., вече е отворен.

Кандидатите за Telerik Academy Alpha е необходимо да подадат CV и мотивационно писмо на сайта на Телерик Академия до 23 февруари и да се явят на входен изпит с Java. Основните изисквания към желаещите са да имат навършени 18 г., базови познания по програмиране и мотивация да започнат кариерното си развитие в ИТ сектора. Подготвителни материали за входния изпит на Telerik Academy Alpha могат да бъдат намерени онлайн.
За първи път акцент в програмата на Телерик Академия е Java – един от най-използваните езици за програмиране с общност от над 10 млн. софтуерни разработчици в глобален мащаб и с над 15 млрд. устройства, работещи с него.

„Много от водещите компании у нас базират своите решения на Java, което поражда недостиг на специалисти в областта. Като предоставяме обучение по програмиране от световно ниво, искаме да помогнем на компаниите, с които си партнираме, да намерят необходимия талант, както и на мотивираните млади хора да стартират успешно своята кариера в България“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър, Професионална Телерик Академия.

Успоредно с технологичната подготовка, която курсистите придобиват като работят по проекти и в условия, наподобяващи реалната работна среда, те развиват личностните и комуникационните си умения. В края на обучението участниците са завършени специалисти, които могат бързо да се реализират успешно на пазара на труда.
Java обучението е третото издание от новата програма, в която над 100 души са се обучавали присъствено до момента. Близо 30% от завършилите първото ѝ издание започват работа в рамките само на 3 седмици след края на програмата.