fbpx Тънки, умни, функционални | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Тънки, умни, функционални

Динамиката на живота все повече превръща понятието офис само ... в един мобилен компютър. Изискванията обаче към него стават все по-големи и технологичните компании се надпреварват да представят буквално неустоими предложения. И дори всеки активно работещ човек да има мобилен компютър, супер леките и в същото време мощни нови машини дават още повече свобода за действие.

В тази насока са новите предложения на Fujitsu и серията LIFEBOOK. Един великолепен спътник в ежедневието е моделът U772, с елегантен дизайн, дебелина само 16 мм и тегло 1,4 кг. В същото време дисплеят предлага отлична видимост, без отблясъци със своите 14 инча и стилният дизайн без рамка, който допълнително оптически уголемява екрана.
Моделът е с трето поколение Intel® Core™ i7 vPro™ processor и се предлага както с последната версия Windows 8 Pro, която излезе преди няколко дни, така и с познатия и успешен Windows® 7. Едно от сериозните предимства е живота на батерията, която издържа до 10 часа – това означава, че през целият работен ще имате пълна автономност по отношение на нуждата от електрозахранване. За да имате максимална свързаност може да вградите допълнително 4G/LTE или 3G/UMTS, както WLAN и Bluetooth. Ултрабукът разполага с USB зарядно за зареждане на телефони или други медийни устройства, дори когато системата е изключена.

Ако случайно машината попадне в недобросъвестни ръце защитата на данните е подсигурена с Advanced Theft Protection (Intel® Anti Theft & Computrace®), както и сензор за пръстов отпечатък, и цялостно криптиране на диска, допълнителен TPM модул и Intel® vPro(TM) технология.
Не на последно място за огнените натури, марката предлага червен цвят за капака, а за тези, които държат на класическия бизнес стил сребърен.

Друго интересно предложение, което е отличен вариант за често пътуващите хора е хибридният таблет Fujitsu STYLISTIC Q702. Докато сте в самолета или на гейта, чакайки следващия полет, бързо може да видите нужна информация само на таблета. С двете камери – предна и задна, може да заснемете във всеки миг, това, което искате. Голямото предимство е наличието на прикрепващата клавиатура, която във всеки момент може да превърне таблета в традиционен преносим компютър и бързо и лесно да създавате текст. Дисплеят е 11,6-инчов, а 850-те грама тежест позволяват спокойно да се носи и в дамска чанта. Много лесно и интуитивно сензорният дисплей може да се използва чрез докосване със специалната писалка или пръст. Таблетът е оборудван с трето поколение Intel ® Core ™ i3 или i5 процесор и опция Intel ® vPro™ технология и 4 GB RAM. Както и ултрабукът операционната система на таблета е Windows® 7 Professional или Windows 8 Pro. Животът на батерията е 9 часа.