fbpx Уникални ювелирни ножове с изложба в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Уникални ювелирни ножове с изложба в София

Уникални ювелирни ножове с изложба в София

Уникални ръчно изработени ножове пристигат за първи път в България с изложба в рамките на изложение „Наслука- лов, риболов, спорт“, от 15 до 18 септември в Интер Експо Център- София.

Посетителите ще могат отблизо да се докоснат до ювелирното ножарство Noblie, което до скоро бе достъпно само за тесен кръг колекционери. Хладните оръжия, инкрустирани с благородни метали, камъни и естествени материали, са подредени в тематични серии, като в експозицията в София ще бъдат представени темите „Лов“, „История на България“, „Български символи“, „История на света“ и „Световна култура“. Очаква се огромен интерес да предизвика темата „История на България“, в която, за радост на изкушените от историята, са пресъздадени паметни моменти от славното българско минало.

Всеки един от ножовете е отделен проект, към който се подхожда изключително професионално. Традицията и новаторството вървят ръка за ръка през целия път до готовия продукт - от дизайна на визията и избора на материали през изливането на метала и изковаването на острието до декорацията и гравирането със злато, сребро и скъпоценни камъни. Тъй като всичко се прави ръчно и с изключителна прецизност към детайла, изработката на един нож отнема няколко седмици.

В България ножовете идват благодарение на компанията за луксозни аксесоари Noblie, която е притежател на колекцията. От компанията предвиждат в рамките на една година да направят тематични изложби в няколко града на България, с които да представят пред ценителите изяществото на ръчното ножарство.