fbpx Винени аромати в пролетна вечер | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Винени аромати в пролетна вечер

Винени аромати в пролетна вечер

В кокетното столично заведение Grape Central, отбрана публика имаше възможността да се наслади на едни от най-хубавите вина на изба „Братя Минкови“. Съвсем естествено за сезона, гостите най-напред отпиха от белите „фотографски“ вина, както и розе, което събра овациите.

Вината от серията Le Photographe са вдъхновени от фотографията като изкуство, което пречупва обективните възприятия за света през призмата на личното усещане.

Те поставят в кадър специфичните характеристики на своя тероар, като се фокусират върху хармония във вкуса, запомнящи се плътност и финал. Определено в тон с ярките цветове на пролетта и настъпващото лято, жълтият етикет на Rheinriesling привлече вниманието. Сухото бяло вино от сорта рейнски ризлин гима богат аромат с билкови акценти, нюанси на ябълка, дюля минерали. Цветът е с интензивни зеленикави отблясъци. Производено е от грозне от лозя на избата в Карнобатския край.

 Другият хит на вечерта бе розето Jamais Vu. То е създадено по технологията на провансалските розета с типичните за тях сортове Сензо и Гренаш, но от тероара на местността Терзийски баир и с участието на сорта Каладок.

Комбинацията от трите сорта грозде дава изящна структура на виното, подплатена с обем в аромата. Забележителният фин цвят на бледи розови листенца и оригиналната бутилка го правят предпочитано в топлите нощи на сезона.


 

Facebook коментари