fbpx Жената е Алфата – тя е началото на всичко | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Drive интервю с режисьора Борис Панкин

Жената е Алфата – тя е началото на всичко

Джаз фестивалът в лятно Банско е притегателна сила за много хора (6-13 август). Един от тях е и моят събеседник, режисьорът Борис Панкин, с когото направихме drive интервю. Докато се разхождахме под открито небе с новото MINI cabrio, разговаряхме за онези неща от живота, които зареждат един човек на изкуството и му дават най-високото октаново число гориво, за да може той да създаде изкуство, което да остане във времето след него.

„Винаги ме е вдъхновявала онази сила, която наричаме природа и когато тя се обедини с нас, човеците, тогава се получават страхотни неща“, споделя режисьорът. „Зареждат ме най-вече контактите с хората, въпреки, че те са нож с две остриета, защото в същото време и отнемат. Затова трябва да можеш да селектираш контактите си, но да не преценяваш прибързано, защото тогава можеш да не видиш детайлите. Другото, което ме зарежда, е пътуването и съветвам всички, които възможност да го правят, да не вземат лекарства и фрешове, за да се чувстват по-добре, а да пътуват. В последните 6 години, благодарение на жената до мен, Цвети, открих това богатство. Разбира се, тя е и моята Алфа, защото жената е началото на всичко хубаво“.

Лятото на Панкин е изпълнено с нетърпение за новия творчески сезон, защото на бургаска сцена, за първи път извън англоезичния свят, той ще се постави пиеса, вдъхновена от култовия комедиен политически сериал на BBC – “Да, г-н министър“. Творческият екип преминава през сериозен „скрининг“, за да получи лицензионните права за постановката. И така на 13 и 14 октомври в Бургаския театър са премиерните спектакли, а в главните роли ще видим Кръсьо Лафазанов, Мариан Бачев, Георги Стайков, Тони Минасян и др.

Борис Панкин има две мечти – едната е лична - да живее на красиво място с голдън ретривъри и любимите си хора. Другата е да направи такова заглавие, което десетилетия след него да остане живо, така, както сега продължаваме да гледаме и да се възхищаваме на „Опасен чар“, „Двойникът“ и др. „Много искам да направя един кино римейк на „Оркестър без име“, споделя той.

Цялото видео интервю с режисьора Борис Панкин може да видите по-долу.

Интервюто е заснето с Huawei P9 Lite в новото MINI Cooper S Cabrio