fbpx 18 компании отличени с годишен знак за отговорни служители | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

18 компании отличени с годишен знак за отговорни служители

На тържествена церемония в София 18 компании получиха годишен знак „Отговорна компания - отговорни служители“. Отличието се връчва за втори път и е учредено от Фондация „Помощ за благотворителността в България” (ФПББ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българска асоциация за управление на хора (БАУХ).

Годишният знак за дарителство от работното място е ежегодно отличие за компаниите, насърчаващи ангажирането на служителите към обществено значими каузи като част от политиката им за корпоративна социална отговорност.

Златен знак за 2015 година бе присъден на КонтурГлобал Марица Изток 3 (за втора година) и Виваком.

Сребърен знак бе връчен на еКомера, Инвестбанк, Сити България, Теленор България, САП България.

С бронзов знак бяха отличени: Мобилтел, Eймс Хюмън Кепитал, Монделийз България, Актавис, ОмегаСофт, Аурубис България, Ди Ейч Ел Експрес България, Софийска вода, Атос Ай Ти Солушънс енд Сървисис.

С годишен знак бе отбелязан и приносът на работещите в Българското национално радио и Бианор Холдинг.

Над 500 000 лева са дарени по ведомост и над 12 000 часа доброволен труд са предоставили на различни благотворителни каузи служителите на отличените компании през 2015 година. Това са повече от 3250 души, които даряват всеки месец чрез програмата за дарителство по ведомост на Фондация „Помощ за благовторителността в България“. Тази дейност се подпомага от 53-ма професионалисти по връзки с обществеността и човешки ресурси. Работодателите целенасочено подкрепят дарителството на своите служители – някои удвояват даренията им, други насърчават доброволчеството в работно време. В много от компаниите има изградени специални комитети на служителите.

Тази година бе връчена и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят, по креативен, професионален и ефективен начин. Отличени бяха „двигателите“ в Инвестбанк - Калина Маринова, Катя Цицелкова, Пепа Тонева, Христофор Лалев, Юлия Кунова-Петкова, Жана Попова-Димитрова, Николай Стоянов, Пламена Христова. Голямата награда за 2015 бе присъдена на екипа на еКомера - Павел Стефанов, Пенка Джиджова, Георги Спасиянов , Ставрос Ставру.