fbpx 4 причини да пътуваме това лято със Citroën C5 Aircross | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

4 причини да пътуваме това лято със Citroën C5 Aircross

етикети

Влюбихме се в модния дизайн

Този автомобил е толкова уникален, че не може да го сбъркате с никой друг. Предницата е широка и внушителна, а двете хромирани линии, които всички знаят като шевроните на Citroën по недвусмислен начин правят подписа на автомобила. Въпреки, че това е SUV, елегантните LED светлини стоят страхотно. Профилът е мек, без агресия и в същото време ни дава усещане, че върви напред.
Ние сме убедени, че с този ярък червено Volcano цвят ни забелязват отдалече. А пък няма човек, който поне малко да не е суетен, още повече, когато става въпрос за нов автомобил. А в комбинация с покрив черна перла става още по-изискано. Oh, la-la…

Шикозен интериор

Такъв интериор може да има само френски автомобил. Шикозен, с лека закачка в десените и червени декорации толкова го освежават. А големите „вафли” са още едно много добро решение. Седалките са супер удобни и неслучайно. Специална пяна с различна твърдост в отделните точки на всяка една седалка създава перфектния комфорт, такъв, че се размечтахме да потеглим направо към Париж…

 

И ще стигнем, защото C5 Aircross вози толкова приятно. Освен това, на разположение имаме три отделни седалки, така че всеки да се чувства на собственото си място, без да нарушава комфорта на другия – страхотно решение! А сгъването на всяка от тях е направо детска игра. А, понеже обичаме да имаме всичко, като търгнем към ваканцията, багажникът ни е фаворит - цели 580 л. при нормална конфигурация на седалките. 

 

Летящото килимче

Неслучайно с този автомобил може да стигнем до Париж и на един дъх, докато разкажем всичките приказни от 1001 нощи. Защо ли? Цели 20 патента се крият зад това „летящо килимче”. Моделът е оборудван със специално окачване Progressive Hydraulic Cushions® на Citroën, което осигурява несравним комфорт и това усещане за на „прелитане“ над неравностите. Тази технология се базира на огромния опит на марката в автомобилните състезания и е особено ценна при поемане на неравностите и най-вече, когато има скокове. А по нашите пътища колкото да искаш подскачания…:)

 

C5 Aircross се предлага с две бензинови версии: със 130 к.с. S&S 6-степенна механична скоростна кутия и 180 к.с.S&S с 8-степенна автоматична скоростна кутия
За феновете на дизела и тези, които обичат наистина да пътуват много са трите версии: BlueHDi 130 с 6-степенна механична скоростна кутия, BlueHDi 130 S&S с 8-степенна автоматична скоростна кутия и BlueHDi 180 S&S с 8-степенна автоматична скоростна кутия от последно поколение, “Efficient Automatic Transmission”. Освен това, ако решите да свърнете извън пътя, само завъртате копчето на централната конзола и вече имате по-голяма сигурност, ако сте някъде из планината или в пясък. Е, не си правете експерименти да прегазите плажа.

 

 

Харесва ни и адаптивният круиз контрол, който е комбиниран с функция Stop&Go. Така автомобилът намалява и увеличава скоростта в зависимост от движението на предното возило.

SEETROËN - най-великото откритие срещу прилошаване

 

Citroen откриха лек срещу прилошаване докато пътувате. Тези симпатични и с доста авангарден дизайн очила помагат да се преодолее морската болест. В момента, в който усетите първите признаци на прилошаване, слагате очилата за 10-12 минути , като те позволяват на съзнанието да ресинхронизира с движението, възприето от вътрешното ухо, докато очите са насочени към неподвижен обект като смартфона или книга. След това може да ги свалите и се насладете на остатъка на пътуването. Страхотно! Имайте предвид, че няма ефект при деца под 10 години. Цената им е 99 евро и се продават в представителството на марката.