fbpx Четири технологични прогнози за 2022г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Четири технологични прогнози за 2022г.

Всяка нова година носи със себе си обещанието за вълнуващи възможности, особено в този непрекъснато променящ се свят с неговите бързо движещи се приоритети, където иновациите в технологиите са от първостепенно значение. Проучванията по иновация от технологичната марка Motorola сочат няколко интересни прогнози, за които да следите тази година.

От мобилни иновации с кауза, до иновативен дизайн на офисните пространства с цел създавена на виртуална разширена реалност (AR), до нов адаптивен размер на мобилните устройства, това са 4-те иновации, които ще дефинират света на технологиите през 2022г.

#1: Офисът става виртуален: изкуствен интелект, разширена реалност и мобилното устройство като инструмент за работа отвсякъде

За никого не е изненада, че 2022 г. ще даде допълнителен тласък на еволюцията от работа от вкъщи към работа отвсякъде. Технологичните компании по целия свят, имайки предвид предимствата на дистанционната работа, позволяват на служителите да работят от вкъщи все по-дълго или дори за постоянно. Тази тенденция ще продължи в бъдеще и прогнозите са за увеличение на продуктите, решенията и услугите, предназначени да подобрят преживяване на служители, работещи дистанционно.

Нов дизайн на офиса и аудио/видео технологиите също ще проправят пътя за гъвкави настройки за срещи и нови начини за онлайн свързване. Вече няма да се налага потребителите да се приспособяват към предлагани технологии или продукти. Вместо това технологичните решения ще се погрижат за възникващите нужди на потребителите, позволявайки им да работят безпроблемно, където и да са. Технологиите, базирани на изкуствен интелект (AI) и разширена реалност (AR) ще създадат възможност на служителите да се потопят в реалистична офисна обстановка, независимо къде се намират.

#2: Техника с кауза

Достъп до технологиите за всеки ще бъде основен фокус за мобилната индустрия през 2022 г. като скоро след това Motorola прогнозира, че ще бъдат пуснати повече мобилни технологични иновации, които подобряват репрезентацията и присписобяването на всеки независимо от език, пол, раса или увреждания. Например, миналата година Motorola стартира своята програмата за Indigenous Languages, където устройствата вече поддържат два езика, считани за „застрашени“. Това е само първата от много цели, поставени за  постигане.

#3: Мониторите са на фокус

Компанията прогнозира, че мониторите скоро ще имат повече функции за подобряване на свързаността и добавяне на повече стойност в офиса и у дома. Те ще допълнят не само компютрите, но и ще разширят функционалността на смартфоните и игровите конзоли.

Технологичните компании ще концентрират усилията си върху разработването на софтуерни решения за различни видове дисплеи и устройства, които могат безпроблемно да се използват заедно. Индустрията показва, че разширяването на пазара за монитори става от съществено значение у дома и на работното място и стриймингът на съдържание от едно устройство към друго ще продължи да допринася с нови функционалности и лекота на използване за потребители.

#4: Адаптивни устройства

Докато Motorola прогнозира 2021 г. като година на сгъваемите устройства, през новата година компанията забелязва фокус върху иновации, които да отговорят на нуждите на потребителите по време на пандемията. Заради необходимостта да работят отвсякъде, потребителите имат нужда от нови видове устройства, за да направят това преживяване безпроблемно. Това кара марката да вярва, че 2022 г. ще бъде годината на нови и подобрени дизайни и размери на мобилните устройства.

Смартфоните ще продължат да се адаптират към нови размери и дизайни, и ще се подобряват с OLED технология, сгъваеми механизми и подобни, за да превърнат работата отвсякъде в реалност. Motorola вярва, че сгъваемите дисплеи ще бъдат пренесени и в други видове техника като таблети, компютри и лаптопи. Очаква се сгъваемите дисплеи и адаптивната технология да допринесат за възхода на новите приложения за цифрови табели, обществен транспорт и интелигентни домашни уреди през следващата година.