fbpx Керана: Да бягаш в твоята писта? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Керана: Да бягаш в твоята писта?

Тази колонка е в продължение на подкаста ми за личностно развитие “Mindset Power Talk”. В него ви срещаме с хора, които са постигнали различни неща в живота си и продължават да учат. В разговорите с тях се опитваме да покажем какъв е начина на мислене, който ги прави успешни. Какво правят в ежедневието си, как се променят, какви книги четат, какви са ценностите им?

В колонката споделям кратка информация за госта в съответния епизод, както и основни послания от разговора с него/нея. Ако това ви заинтригува, ще можете да слушате/гледате цялото интервю, съвсем безплатно, както и да се абонирате в YouTube, Spotify или Apple Podcast.

Ако сте компания и припознавате ценността за непрекъснато учене и растеж, свържете се с нас, за да ви съдействаме да я промотирате сред екипите си.

Епозод 6:

Да бягаш в твоята писта?  или Как откриваме СТИХИЯТА СИ

Гост: Керана (Юлия Йорданова)

Керана е прекрасно щура, забавна, истинска. Това е впечатлението ми преди да говоря с нея. Това е впечатлението ми и след като я опознавам. С лекота се самоиронизира, себеанализира, влиза в дълбочина и го прави съвсем непринудено.

Керана е артистичният псевдоним на Юлия Йорданова: момичето, което открива вдъхновение в различни неща – от това да е основател, мениджър и вокалист в „Керана и космонавтите“, през писането на текстове,  участие в музикален театър (мюзикъли) и изграждане на образи като Мортиша, Евита Перон – до Мария-Магдалена. 

Тя е и българският глас на Аша в анимационния филм на Дисни – „Желание“. 

През 2020 г. участва в музикалното риалити „Гласът на България“ по bTV,  а от февруари до май 2023 г. участва и е на крачка да спечели шоуто „Като две капки вода“ по Нова телевизия.  

Отвъд фактологията, тя е човек, който преминава през различни периоди в живота си – от това да следва логично правилия път до това – да открие какво наистина я пали и е стихията й.  

Основни послания:

„Недостатъците не са нещо лошо, те са нещо нормално. Просто трябва да си наясно с тях.“  

„Няма смисъл в самозалъгването.“ 

“Няма какво да направиш за нещо, което е минало. Единственото, което може да направиш е да анализираш ситуацията и да се опиташ никога повече да не бъдеш в нея!“ 

„Никога не знаеш дали грешките, които са ти се случили, не са най-хубавото нещо.“ 

„На мен ми е важно да виждам смисъл в нещо, в себе си, в това, което правя и да се чувствам полезна. И когато започнах да работя в тази посока, започнах да изпитвам щастие.“ 

Цялото интервю, можете да гледате тук:

https://www.youtube.com/watch?v=reYbJ2wQZaA&t=14s

Гледай предишния епизот ТУК

В свят, в който неврозите и преживяването на стрес са все по-често срещани, когато динамиката на живеене и на информационен поток е несравнимо интензивна, когато има огромни възможности и потенциалните избори правят все по-трудно вземането на решения…

…именно това е времето, в което, за да останем центрирани, да имаме чувството за полезност и допринасяне, е истински важно да бягаме в своята писта. Там, където нещата се случват в синхрон с вътрешните потребности, ценности и мотивация.

Откриването на своя талант, своята стихия, се превръща във важен психологически процес. В психологията често наричаме това водене (живеене) през т.нар. "sweet spot" - точката, където страстта и уменията се срещат.

Изисква се процес на себепознание, ресурс, който да обърнем към себе си, но резултатът си заслужава.

Живеенето в стихията ви, е източник на пълноценен и осъзнат избор на реализация, на приоритети. Това е входна врата към удовлетворение и благополучие. И малко утопично – врата към свят, в който хората биха допринасяли с това, което е полезно и ги радва.

Последвайте и не пропускайте епизоди:

- YouTube - ТУК  

- Spotify - ТУК

Apple Podcast: Mindset Power Talk on Apple Podcasts

Linkedin - ТУК

Instagram: #growthforgrowthmindedpeople