fbpx Денят на жената предприемач 2023 ви очаква на 20 ноември в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Денят на жената предприемач 2023 ви очаква на 20 ноември в София

Целодневното събитие “Денят на жената предприемач 2023” ще се проведе на 20-ти ноември 2023 г. в Гранд Хотел Милениум София, от 9.00 часа в зала Шекспир. „Успехът в различните роли“ е тазгодишното мото на българския формат на световно признатия „Международен ден на жената предприемач“.

Акцентът - “Успехът в различните роли” на тазгодишното издание на „Денят на жената предприемач“ прави логическа препратка към миналогодишната тема “Жената в различните роли”. Петото юбилейно събитие надгражда идеята как един предприемач, независимо дали той е жена или мъж, да постига успехи във всеки аспект от своя личен и професионален живот.

За 5-ти път в България организатор на формата е Асоциацията на жените предприемачи в България - „Селена“, която подкрепя инициативи, които помагат за насърчаване на равенството между половете и създаване на подходяща обстановка, в която дамите могат да преследват своите цели и да бъдат признавани за постиженията си във всички сфери на живота.

Фокусът на събитието тази година - „Успехът в различните роли“ и във всеки аспект на живота подчертава, че жените предприемачи могат не само да бъдат успешни в бизнеса, но и да играят важни роли в семейството, обществото и културната сфера. Това включва ролята им на майки, партньори, активни граждани и културни дейци. Точно и поради тази причина, тази година по време на събитието ще бъдат връчени и призове за
предприемчивост на успешни и вдъхновяващи дами в своята област.

И през 2023 година, по традиция, събитието е разделено на две части, а организаторите обещават богата и впечатляваща програма, както за дневната, така и за вечерната част на формата. През деня ще има обучителни класове, като тазгодишното издание ще стартира със следната тема: „Анатомия на мотивацията: Как да мотивираме себе си и екипите си?“ с лектори - д-р Антонина Кардашева, учредител и изпълнителен директор
на Фондация за развитие на Емоционалната интелигентност и Станислав Даулов, който има над 10 години опит в сферата на коучинга, обученията и личното развитие. „Успешни практики за съчетаване на родителство с предприемачество“ е втората тема, която ще се проведе от лекторите - Анна Влаева, специалист и консултант по ранно детско развитие, Ани Събева - учредител на Националната асоциация на бебеносещите в България и

Георги Малчев, който е съосновател на Фондация „Предай нататък“, също така предприемач с дългогодишен опит в стратегическото развитие и оперативно управление на различни компании. Една изключително дамска тема: „Баланс на женствеността в образа на съвременната бизнес дама“ ще бъде включена в обучителния клас на Йордана Димитрова, специалист по личен имидж и бранд, носителка на короната Мисис България.

Александър Николов, който разработва доказани стратегии за привличане на повече клиенти и ръст на бизнеса ще даде своите ценни знания по следната тема: „Стратегии за увеличаване продажбите на бизнеса“.

Паралелно с обучителните модули, по време на събитието, има и безплатно бизнес изложение, в което различни компании ще представят своята дейност и ще осъществяват демонстрации на живо.

Кулминацията на дневната част ще бъде дискусионен панел по една изключително важна и популярна тема, а именно: „Естествен срещу изкуствен интелект“. Част от участниците в панела са: Георги Първанов - изпълнителен директор на водещата регионална HR компания; Ваня Ананиева - създател на интелигентна платформа за учене на думи и съосновател на Фондация „Предай нататък“; Росен Живков - развиващ HR
платформа, базирана на ChatGPT; Елица Стоилова - съосновател на българска безкодова платформа за създаване и управление на чатботове с разговорен изкуствен интелект за сайт; Доц. д-р Мартин Захариев - старши правен експерт към фондация „Право и интернет", специалист - изкуствения интелект в правната сфера; Геновева Христова - съсобственик и управляващ директор на компания, осигуряваща интериорен дизайн на
хотели и офиси в цяла Европа и Петър Торнев - управляващ директор на технологичен център. Модератор на дискусията ще бъде главният редактор на списаните ни - Ина Георгиева.

Във вечерния коктейл ще се включат различни представители и мениджъри от управленски структури на компании, които ще проведат дискусия на тема: „Лидерски умения и успешни бизнес практики“. Модератор на панела ще бъде Живка Попатанасова, бизнес журналист в bTV Media Group. Сред участниците са: Детелина Смилкова - председател на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ); Проф. д-р Миглена Темелкова - ректор на Висше училище по телекомуникации и пощи, разработващ собствена методика за обучение и изграждане на дигитални лидери;
Илона Станева - директор маркетинг и реклама, във водеща българска банка, почетен посланик на иновативния маркетинг в Съвета на Европейската научна и културна общност; Тяна Пресолска - председател на Асоциацията на медицинските козметици в България - АМК; Владимир Борачев - съавтор и фасилитатор на годишната програма за развитие на лидерски умения, професионален сертифициран коуч (PCC) акредитиран към Международната коучинг федерация (ICF); Тотка Спасова - оглавяващ най-голямата компания за организиране на семинари за Великобритания, лидер и бизнес стратег в сферата на организирането на събития и откриването и оказването на подкрепа на таланти; Адриана Ангелова - директор „Бизнес развитие“ в Sofia Hotels Management.

Вечерта ще бъде наистина вълнуваща, защото освен полезни дискусии, ще предложи музикални изпълнения и детски скечове от възпитаници на единствената частна гимназия по сценични изкуства в България.

„Денят на жената предприемач 2023“ в България подкрепя три различни благотворителни каузи.

Първата кауза е на Фондация „Emprove“, която обединява дами, станали жертва на домашно насилие, като разказва техните истории, обръщайки внимание на инициативи за превенция и информираност на обществото по темата. По време на събитието фокус ще бъде разработената от „Emprove“ програма за работодатели, свързана с превенцията на токсичността на работното място.

За всички членове на Асоциацията на жените предприемачи в България - „Селена“, да бъдеш предприемач означава не само да носиш отговорност за своя бизнес, но и да бъдеш отговорен към обществото. Изхождайки от тази сентенция, дамите ще застанат зад една топлеща сърцето кауза, а именно - „Предай нататък“. Това е инициатива, помагаща на хора и домове за възрастни в затруднено положение.

Не на последно място, Асоциацията призовава всички гости на събитието и присъстващите бизнесите да окажат подкрепа на "Фондация за нашите деца", която е еталон за качествена социална работа, която се интегрира в държавната политика за закрила на детето. По време на събитието всеки желаещ може да закупи картички и книжки от щанда на Фондацията и по този начин на подкрепи тяхната дейност. Друг начин за подпомагане ще бъде - закупуване за офиса и дома кафе „Селена“, което е създадено специално за Асоциацията на жените предприемач и за насърчаване на каузата.

Повече информация за събитието може да видитек ТУК

Официален уебсайт за България: https: //wed.selenabulgaria.com/