fbpx Мариета Тодорова, СПА център "Ести" Емералд: В България имаме още много да развиваме СПА индустрията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Мариета Тодорова, СПА център "Ести" Емералд: В България имаме още много да развиваме СПА индустрията

Водеща снимка
Да

Мариета Тодорова, СПА център "Ести" Емералд: В България имаме още много да развиваме СПА индустрията

Това лято единственият индонезийски СПА център у нас – Ести Емералд, който се намира във ваканционния комплекс Емералд Бийч Резорт & SPA в Равда спечели приза за най-добър черноморски СПА център за 2022 г. Разположен на внушителната площ от 1500 км. м. центърът предлага оригиналната индонезийска СПА култура и е вдъхновен от индонезийският воден замък “Таман Сари” - бившата кралска градина на султана на Джокякарта.

Мариета Тодорова, мениджър на СПА центъра, споделя специално за списанието повече за новата програма "Здрави, красиви и щастливи" по време на специално събитие за анонсирането на есенно-зимния сезон в комплекса, който е един от малкото по Черноморието, работещ целогодишно.

„Ние, хората, сме магнитно поле и предаваме един на друг енергии. Ако не си духовен човек, ако не си добър, не ти идва отвътре, по-добре да не се занимаваш със СПА култура. Тази култура не е просто някакъв вид масаж, а изграждане на цялостна програма за всеки един отделен клиент,  съобразена с неговата индивидуалност.

СПА културата е доверие. Всеки човек е много различен, има някаква граница и за да може да ти се довери, трябва да намериш пътя към него. При нас го правим чрез ритуали – ритуално посрещане, настаняване, начин на масажа, усмивка, чаша чай или вино. Всеки прави и грешки, но дори тогава трябва да знаеш какъв е правилният подход.

СПА индустрията у нас не е развита все още, както например в Индонезия, където е религия. Там хората се раждат с нея. Щастливи сме, че сме наследили този център и имаме късмета да поддържаме връзка с мениджърката на принцесата на Индонезия, която все още е жива на 94 години. Постоянно се учим и искаме да покажем, че дори масажът не е просто едно действие. Много е важно да разговаряш с клиента, да разбереш моментното състояние. И не е важно да плати просто някаква сума, а да е щастлив накрая.

Когато идва човек за 10 дни, му съставяме специална програма буквално от първия час на пристигането – например, един уелкъм ритуал за краката, защото след 4-5 часа път със сигурност са отекли, а след това вече се съобразяваме и с неговите предпочитания, като координираме професионализма на рецепция и на терапевти, които да го консултират по най-правилния начин.

Това, че спечелихме приза СПА център на годината на Черноморието, бе повод за новите собственици на комплекса да инвестират още повече в центъра.

Изградихме още една парна баня, която е с контрастен душ и няма такава в България. Това беше индонезийска стая с тропически дъжд и ние съчетахме две в едно - температурата е малко по-висока, но това действа много добре на кожата. Особено през зимата, когато идват доста хора именно заради СПА центъра.

Направихме и солна стая, която има много лечебни свойства. Стените са в сол, както и пода, а таванът е звездно небе. Специален генератор впръсква солен въздух, който освен, че човек вдишва, солта полепва по кожата и така освен полезните лечебни свойства има и козметичен ефект за кожата. Гостите на хотела ще имат възможност да я ползват.

Имаме страхотен плувен басейн, не минерален. Искам да обърна внимание, че плуването в минерален басейн не е много добре, защото температурата е доста висока и натоварва сърцето, а иначе плуването е полезно за всеки човек.

Инвестирахме и в изграждането на две нови джакузита именно за тези, които пък искат по-висока температура, за да могат да редуват с басейна.

Извън СПА центъра, но съвсем до него, изграждаме дървени топила – топло и студено, дървена сауна с камина на дърва, с не много висока температура, както е в руска баня. Интересното е, че точно до тях се намира и Барбекю ресторанта, така че ще предложим истинска наслада за различните сетива – хората ще могат да си поръчат да хапнат или пък питие, което особено в студените месеци е много приятно. Така хем ще са навън, хем ще се чувстват комфортно.

Освен това работим с най-добрата козметика. Самата аз съм и козметик с повече от десет години практика, следя всички новости и държа да имаме най-добрите продукти – не от маркетингова гледна точка, а откъм съдържание. При нас химия не се допуска. Имаме изцяло веган козметика, изцяло от морски произход, без никакви консерванти.