Да живееш всекидневието с чар

Не може да не се впечатлите, когато ви предложат да избирате между 38 комбинации за цвят на тавана, купето, интериора, цветове на страничните огледала, няколко различни плетеници и декорации на джанти...Представяте ли си, че на практика може да сменяте визията на автомобили всяка година, ако изберете покрив със зебра десен, догодина на точки, по-догодина на цветя...Напълно възможно е! Ако поне малко артиситизъм обхваща душата ви, ще останете приятно изпълнени, когато видите бордното табло в цвят на бургундско вино, например. А лакът е с такъв отбясък, че може да изпълнява функцията на огледало за бързо оправяне на макияжа, докато една дама чака на сфетофара.
Това е изцяло новият ситроен DS3, който въпреки, че заимства инициалите си от DS моделите на марката от 60-те години, днес прокарва новата линия на двата шеврона, която съвсем скоро ще видим и в следващите модели.

Сложна задача има спортното купе, което ще се състезава на пазара с култовото Mini, Alfa Mito, Fiat 500. Все мъници, които обаче са събрали силни овациите на стотици хиляди фенове по целия свят, та дори успяват за разчувстват и онези, които изразяват своето “аз” с големи и тежки седани.

Всъщност големият акцент на DS3 пада върху неговия дизайн, естетика, авангардно ретро, (колкото и странно да е това словосъчетание) и душевна еклектика.
Дизайнът впечатлява с много детайли, дори и най-малките, които подсъзнателно действат на възприятията. Дали да не започна от дневните LED светлини, които могат да се възприемат и като част от огърлица на Сваровски (като концепция познати и от други марки) но в случая подредени в друга посока. Големите въздухозаборници дават усещането за спортен характер, а нервния хъс се допълна от В колоната е във формата на “перка на акула”. Покрива може да “полети”всеки момент. Да прибавим тук и заоблената “бомбонена” форма на познатия С3, която спечели сърцета на много дами. А плочката на емблемата със самочивствието за притежание на уникат може да се носи на верижка и като медальон.

В купето на борда всички компоненти имат специално термо покритие и допирът е буквално със сатен, който гали кожата. При тапицерия може да изберете между три цвята на конците. Някои елементи са подчертани с хром, като например “обазовката” на двата елегантни бутона за аварийни светлини и заключване. Ярък акцент пада отново в DS значката на волана. Бордното табло предлага вариации на 8 облицовки, при скоростния лост може да комбинирате седем различни апликации - смесване на лак и хром, с цвета на таблото и кожа. И накрая не забравяйте да изберете стелки за пода в десена на покрива! За да са пълни усещанията, обнянието е докоснато от специалния вграден парюм (който за първи път усетихме при С4). Цялата тази персонализация, прави автомобила много личен.

Аудио комфортът се осигурява от изцяло новата HiFi система, която е достойна конкуренция на най-модерните системи за домашен звук. Оборудвана е с допълнителен, трети говорител в средата на горната част на арматурното табло и усилвател събуфер в багажника.
Въпреки, че хечбека има компактни размери съвсем добре в него могат да пътуват четирима възрастни (има място и за пети, но ще стане “дядовата ръкавичка”). Багажникът предоставя съвсем нормален обем за класа си от 285л., който е с 15л. по-малък от този на С3. Но като се има предвик каква ще е потребителската аудитория на модела, няма никаво значение тази разлика. При всички положения, е напълно достатъчен за пътуване до морето или пазар от модните магазини.

Все пак автомобилът не е само една играчка за емоционално забавление. Пътното поведение допълва усещанията. Може да избирате между пет двигателя Евро V – два дизелови НDi със 110 и 90 к.с., и три бензинови двигатели с THP 150, VTi 120 и VTi 95, съчетан с автоматична скоростна кутия.
 

Моля коментирайте