fbpx Страст до червено | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Range Rover Evoque

Страст до червено

 
Преди четири години за първи път се срещнах с Range Rover Evoque, който тогава беше в един керемидено оранжев цвят. По случайност бях облечена със същия цвят риза. Преди 20 дни, когато отново се срещнахме с този кавалер, пак по случайност бяхме избрали един цвят – този път червено, ама толкова червено, че чак очите да те заболят:) Ами така де, трябва да ни виждат отдалеч...
 
Всъщност едва ли някой би пропуснал този британец. Той определено е от онези, които са забелязват – елегантен, нахакан, дързък и в същото време джентълмен, по който много девойки си падат и правят всичко възможно да го имат. И успяват – за четири години над 400 000 са неговите притежатели, естествено сред тях има и много от мъжкия пол. Защото пък силния пол се отъждествява именно с този тип британец. (а само в двора на нашата кооперация има два Еvoque!)
А бижуто на Land Rover днес е още по-красиво и блестящо – без да нарушава отличното си творение, Evoque идва с леки външни промени, които му придават изисканост, изчистен и още по-луксозен интериор и с ново сърце - новия Ingenium дизелов двигател, съчетан с първата в света 9-степенна автоматична трансмисия. Луксозният компактен SUV предлага цялостна гама от нови характеристики на дизайна и технологии, които затвърждават статута му на пазарен лидер.
 
Моделът въвежда елегантни светодиодни фарове за мъгла и уголемени въздухозаборници. Радиаторната решетка е с два нови дизайна и се предлага в гама от премиум покрития. Стандартната се отличава с две хоризонтални черти и нов десен от фина мрежа. А спортните версии имат шестоъгълен дизайн, а по-издадената им мрежа придава именно динамичен вид. Моделът Evoque е първият Land Rover, който се предлага с full-LED адаптивни предни фарове, осигуряващи отлична видимост нощем. Тази авангардна технология е изиграла ключова роля в промяната на предните и задни фарове с ясно отличим стил. Към външните промени прибавяме и избор между 14 цвята и 16 джанти. Възможността да не се повтаряте с някой друг, е единствено във вашите творчески заложби. 
 
 
Останах очарована от екстравагантните спортни седалки с 14-степенно електрическо регулиране, които освен това и масажират!(опция) Те са с нови цветни тапицерии, с които са облицовани и вратите, в съчетание с преработения дизайн на панела с инструменти, придават изтънчена атмосфера и премиум усещане на цялостния интериор. С едно леко докосване се усеща, че материалите са от най-високо качество. Стандартните модели са оборудвани с текстилна тъкана тапицерия Ebony и шестстепенно регулиране на седалката. 
Изключително модерно стои и изцяло новата информационно-развлекателна система, снабдена с 8-инчов InControlTM Touch сензорен екран, който е стандартно оборудване в моделите Pure и SE Evoque. Менютата се прелистват като на смартфон, видимостта е много добра.
 
 
Изпробваме сърцето на Range Rover Evoque колко ще издържи по прохода Петрохан. Той е първият автомобил в света с 9-степенна автоматична скоростна кутия. Честно казано изобщо не можем да отброим смяната на скоростите – всичко върви на един дъх. Машината тегли здраво нагоре, а ние сме се натоварили четирима души (моите колеги са по около 100 кг всеки). Разработена съвместно с концерна ZF и е връх в трансмисиите съществуващи досега. Заслужава си да се отбележи, че тя е само със 7,5 кг по-тежка от стандартната 6-степенна кутия. ,
Интересен е новият 4-цилиндров агрегат Ingenium с мощност до 180 к.с., отговарящ на изискванията на стандарта EU6 и отлично съчетание на динамика и икономичност. Всичко това води до среден разход по каталог на производителя от 4.2 л/100 км. Мисля, че това е един от най-икономичните двигатели монтирани в подобна машина и водещ за Land Rover. На подобно тестово шофиране натискаме педала на газта здраво, до дъно – за пестене не може да става дума – разходът ни беше около 8,6 – 8,9л/100 км. Отлично постижение.
 
 
Обновеният Evoque идва с комплект от нови функции - Lane-Keeping Assist използва стерео дигиталната камера, за да предотврати неволно навлизане в насрещната лента, като следи пътната маркировка. Ако автомобилът започне да навлиза в насрещната лента без водачът да е подал преди това мигач, системата прилага лека корекция на волана, за да остане автомобилът в неговото платно. Autonomous Emergency Braking (AEB) предотвратява или значително намалява тежестта на произшествията, в случай че водачът не успее да реагира, за да избегне сблъсък.