fbpx Ето го обновеното, впечатляващо BMW Серия 7 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ето го обновеното, впечатляващо BMW Серия 7

BMW представи обновения флагман BMW Серия 7 поставя, който предлага още повече естетика, още по-фина елегантност и впечатляващи иновативни технологии по отношение на управлението, асистиращите системи и свързаността.

 

Първата голяма промяна, която се забелязва е в по-голямата с 40 % бъбрековидна радиаторна решетка със специфична чупка. По нов начин са оформени и тесните и прецизни фарове с адаптивна LED технология, като част от серийното оборудване. Предна броня също е оформена по нов начин с големи бленди и хромирани рамки. По-голяма е и емблема на BMW.

 

Промяна има и в задната част. Контурите на задната броня повтарят езика на формите на блендите на предните въздухозаборници. Интегрираните изпускателни накрайници с увеличена хромирана рамка. Нови, триизмерно моделирани и по-ниски с 35 мм задни светлини с червено-черни повърхности. Допълнителен визуален акцент се поставя от изключително прецизната, широка само 6 мм светлинна лента под хромираната лайстна между задните светлини.

Разширена е гамата от лакови покрития на каросерията и алуминиевите джанти, като се предлага индивидуализация чрез Design Pure Excellence за екстериора и интериора, както и чрез М Спортния пакет. За пръв път се предлага BMW Individual High Gloss Shadow Line с разширен обхват. 

 

Още по-фина е настройката в интериора. Луксозната атмосфера се утвърждава благодарение на ексклузивната кожена тапицерия Nappa с разширени шевове, нови интериорни лайстни от фино дърво и дифузни светлинни акценти с визия на опушено стъкло. Коженият волан е с оптимизирано разположение на мултифункционалните бутони. Позиционирана е по нов начин поставка за безжично зареждане на мобилни телефони. BMW Touch Command с модернизиран хардуер и софтуер. Развлекателна система за задните места е с Full-HD тъч дисплеи.

 

Комфортът при пътуване е увеличен благодарение на оптимизираната акустика: подобрена шумоизолация на арките на задните калници, на средните колони, на отворите за предпазните колани отзад, както и акустични стъкла за страничните и задния прозорец.

 

Всички варианти на двигателите отговарят на нормата за вредни емисии Euro 6d-TEMP. V12 двигателят на BMW M760Li xDrive вече е оборудван с бензинов филтър за твърди частици. Новият V8 двигател е с увеличена до 530 к.с. максимална мощност при BMW 750i xDrive и BMW 750Li xDrive. Освен това се предлагат и три дизелови двигателя до четири турбокомпресора и мощност от 265 к.с. до 294 кВт/ 400 к.с.

Plug-in хибридните модели на новото BMW Серия 7 вече се оборудват с адаптиран специфично за модела редови шестцилиндров бензинов двигател и модернизирана високоволтова батерия. Системната мощност в режим SPORT е повишена 394 к.с. Електрическият пробег е удължен до 50 и 58 километра.
Обновената 7-ма серия продължава линията на автоматизираното шофиране като предлага асистент за шофиране Plus с асистент за завиване и водене в лентата. Включен в серийното оборудване е асистент за паркиране с систент за движение на заден ход.

Автомобилът е оборудван със сериен BMW Live Cockpit Professional включително навигационна система, напълно дигитално 12,3-инчово арматурно табло и 10,25-инчов контролен дисплей с цялостна, модерна графика. Новата BMW Operating System 7.0 позволява особено бърз достъп до настройките и функциите, индивидуализираните показания и мултимодалното управление чрез тъч дисплея, контролера на iDrive, бутоните на волана, управлението с гласови команди и жестове.