fbpx Dacia - как последните стават първи (ВИДЕО) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Dacia - как последните стават първи (ВИДЕО)

Dacia - как последните стават първи (ВИДЕО)

Спомням си предишната епоха на Dacia, когато с един колега бяхме взели за тест една Solenza. Беше отново октомврийска есен и ние бяхме планували да минем през Беклемето (есента в Балкана е приказно), а след това от Габрово да превземем Шипка и да слезем от другата страна на прехода. Попътувахме малко и ентусиазмът ни започва да окапва, когато най-сетне изкачихме Беклемето бяхме наясно, че Шипка направо я делитваме. „Давай да връщаме колата, няма да пишем нищо за нея!”, категорично ми заяви колегата, а аз като млад заек тогава, замигах стреснато, но само си помислих: „Божее, хората дето имат тези коли, какво правят?!”

17 години по-късно получих покана от Dacia България да преминем с автомобили през три български върхове, за да отбележим символично три успешни години на марката, в който тя е номер едно по продажби у нас. Едно лидерство, което в момента държи 13% пазарен дял и 12 хил. Продадени автомобила от 2013 г. до днес.

Нямаше как да не се усмихна на тази покана, като че ли няма случайни неща – пак същата марка, пак беше октомври и пак същия маршрут, който тогава така и не преодоляхме...

Този път обаче нещата стояха по съвсем друг начин. Самата аз съм шофирала всички модели на марката от новото и време и нямам съмнения в техните възможност. Не се учудвам и на факта, че Dacia e лидер по продажби, защото лично познавам много частни лица и корпоративни клиенти, които със задоволство коментират своите Дачии. Наскоро попитах мой познат, който притежава три фирмени коли какво ще прави с тях, когато те остареят? А той категорино ми отговори: „Няма шанс да ги сменя с друга марка, продължам с Дачия“. Всъщност, клиентите говорят много по-добре от всякакви статистики и цифри.

На нас ни предстоеше здраво двудневно каране от София към Бузлуджа, Шипка и накрая през Бекелемето с Dacia Duster. И да се убедим, че сме със способни машини, началото започна с офроуд, който надминаваше представите ни за преодялаване, а за нашият екип се оказа, че има и черешка на тортата за разкош. Непременно вижте следащото видео

Това, което преодоляме, честно казано, не вярвах, че ще минем. Представях си, че в последвалият кален улей ще се пързаляме по галоши и падането настрани ни е в кърпа вързано – успокояваше ме факта, че няма да се метнем много, защото улеят е тесен и висок и стените ще ни държат. Разминахме се и с пързалката. Затова пък събрахме много адреналин.

Творец на офроуд трасето беше многократният ни автомобилен шампион Митко Илиев, който трета година е лице на марката. Той искрено се забавляваше на нашия екшън и ме убеждаваше, че неговият Duster e абсолютно фабричен, само дето беше със зимни гуми. Честно казано му вярвах, като гледах ние как се справяме. Чак когато стъпихме на асфалта си дадох сметка, че едва ли някой точно с това оборудване на нашия автомобил би се впуснал в подобно приключение. Отново се замислих, че няма случайни неща – точно на мен ми се случи най-неподготвеният за офроуд автомобил, за да ми докаже, че последните могат да станат първи, че онази ужасна Solenza е далеч в миналото и Dacia днес застава на бойното поле за да преодолява нови върхове.