fbpx „Дамски форум“ посреща Чери Блеър за конференция, посветена на женското лидерство | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

„Дамски форум“ посреща Чери Блеър за конференция, посветена на женското лидерство

На 5 април Чери Блеър, основател на Cherie Blair Foundation for Women и съпруга на бившия британски премиер Тони Блеър, ще бъде ексклузивен гост на конференцията „Жените в управителните съвети“ (Women on boards), организирана от Сдружение „Дамски форум“. На откриването на събитието  специално обръщение към публиката ще направи г-жа Калина Константинова, заместник министър-председател по ефективно управление.

Сред участничките ще бъдат посланици на европейски страни, както и изтъкнати бизнес дами от сферите на правото, банкирането, информационните технологии, маркетинга и др.

„В светлината на българския и европейския опит равенството между половете в корпоративното управление не е просто лозунг или повеля, а естествен процес, който произтича от забележителните успехи на жените в бизнеса“, посочва г-жа Жанет Захариева, председател на сдружение „Дамски форум“. „Със съзнанието за невероятния потенциал на жените за блестяща реализация в бизнеса нашето сдружение приема като своя главна кауза менторството на млади жени, които си поставят големи професионални цели. Търсим приемственост чрез предаване на знания и опит от вече утвърдилите се дами на високи позиции към младата генерация. Много се радваме, че г-жа Чери Блеър, чиято фондация има сериозен опит в менторството и подкрепата на жени в бизнеса в цял свят, ще бъде тук и ще подкрепи нашата кауза. За нас това е не само висока чест, но и знаково признание за достиженията на българските бизнес дами.“ 

На конференцията ще бъдат разгледани правните аспекти на равенството между половете и балансът в органите за корпоративно управление в ЕС и България, а изпълнителни директори на водещи компании ще представят своя опит и ще очертаят тенденциите у нас.