fbpx Десислава Кръстева, Ирбис Аутомотив: В кризисни времена човек изостря креативността си и търси нови пътища | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Десислава Кръстева, Ирбис Аутомотив: В кризисни времена човек изостря креативността си и търси нови пътища

Водеща снимка
Да

Мениджърите споделят, сезон 9

Десислава Кръстева, Ирбис Аутомотив: В кризисни времена човек изостря креативността си и търси нови пътища

Десислава Кръстева е Търговски мениджър и административен директор на Ирбис Аутомотив ЕООД. Компанията е лидер в подпомагането на следпродажбеното автомобилно сервизиране като осигурява консумативи, продукти и системи за автотенекеджийски и автобояджийски дейности, а също така и технологични решения в много сфери на промишлеността.

Десислава е част от луксозното хартиено издание Алманах 2022, а тук споделяме част от интервюто с нея.

Г-жо Кръстева, разкажете повече за Ирбис Аутомотив - кои са основните стълбове във визитната картичка на компанията?

- Ирбис Аутомотив ЕООД е българско частно търговско дружество с дългогодишен опит на пазара. Компанията е лидер в подпомагането на следпродажбеното автомобилно сервизиране като осигурява консумативи, продукти и системи за автотенекеджийски и автобояджийски дейности, а също така и технологични решения в много сфери на промишлеността. Вярваме, че поддържането на постоянно високо качество и съответствието с нормативното законодателство са ключови фактори, които правят продуктите ни предпочитани. Следвайки тази философия, ние сме изградили дългогодишно успешно сътрудничество с водещи световни производители, както разработваме и собствени продукти, които се утвърждават на пазара под собствен бранд. Наред с добрите продукти на световни брандове, считам, че друг основен стълб във визитната картичка на компанията са служителите в нея - отлично подготвени специалисти с висока степен на професионална ангажираност.

Кои са Вашите лични принципи за успешен бизнес?

- Работата ми е свързана с общуване с хора. Партньори - настоящи и бъдещи, колеги. Това, което е основен принцип не само в работата, но и в личния ми живот, е почтеността. Без значение е формата или причината за комуникация и вярвам, че всеки човек иска срещу него да стои друг, който да е честен и открит. Изграждането на коректни и дългосрочни отношения го изискват и считам, че това е верният път. Друг важен принцип е адаптивността. Иновациите в Ирбис Аутомотив са страст. Стремежът ни да представяме най-съвременни технологични решения с отлично качество ни дава възможност да отговорим адекватно и да намерим най-доброто решение за всеки случай. Надеждност - по отношение на качество, снабдяване и съпорт. Имаме изградено успешно сътрудничество с едни от най-реномираните производители в сектора в световен мащаб. Оперираме на българския пазар отдавна и се стремим да доказваме ежедневно, че сме партньор за дълъг път.

Всяко място е добро за правене на бизнес, когато има изградена добра маркетингова и мениджърска стратегия, а целите в краткосрочен план са добре формулирани. Така вероятността, очакванията и реалността да се припокрият, е най-голяма.

Кое е това, което днес прави компанията успешна? Само добрите продукти на световните брандове?

- Това, което прави компанията ни успешна днес, е дългогодишната съвместна работа на целия екип. Дългият път, който сме извървели, заедно с целия придобит опит с общи усилия и подкрепа. Щастлива съм, че мога да кажа, че съм част и ръководител на хора, за които работата е кауза, където това да дадеш всичко от себе си и да искаш да даваш най-доброто, е въпрос на принцип. Където няма компромис, където хората са търсещи и искащи, амбициозни и целеустремени. Постоянството в това, което правим, неуморния дух и удовлетвореността от свършената работа са основен двигател.

Всеки твърди, че неговите продукти или услуги са най-добрите, че са отличителни от предлаганите на пазара. Това съвсем не е рядкост, но претенциите на бизнеса покриват ли изискванията на потребителите и самите те имат ли покритие с реално качество на продукта или услугата? Да предложиш продукт във висок ценови клас, за който се твърди, че е иновативен, уникален и висококачествен, дали наистина покрива очакванията на клиента?

Пазарът е пренаситен с много, ако не сходни, то поне идентични продукти. Дотолкова, че потребителя да се обърка. За да бъде бизнесът успешен, той трябва да даде добавена стойност на потребителя, много често това няма материален характер, а е по-скоро свързано с обслужването, с вниманието, с професионалното обучение за използването му, с неща, които нямат финансова равностойност. Ето това е още една от силите ни като компания.

На предприемачите бих пожелала да мечтаят смело, да бъдат креативни, да бъдат иноватори и търсещи

Смятате ли, че дигиталната трансформация вече е в българските компании, която е едно от условията за конкурентоспособност днес? И как тя влиза във вашата компания?

- Дигиталната трансформация присъства и ще присъства все по-осезаемо в БГ компаниите. Показателни са и ползите по време на пандемията у нас, тъй като това се оказа спасителен пояс за много компании - да преминат в онлайн режим. ИТ отделите се оказаха едни от най-значимите звена в организациите, които искаха да продължат да бъдат адекватни на променящите се условия на работа. Лично за мен дигитализацията е изключително важна. По тази причина в Ирбис залагаме на нея. Имаме изградени и внедрени интегрирани софтуерни системи и ползваме голям брой приложения, които са силен инструмент за обслужване на клиентите ни, за контакт с международните ни партньори, а също и за анализи, прогнози и планиране.

снимки: Светослав Ханджийски

Десислава Кръстева е търговски мениджър и административен директор на Ирбис Аутомотив ЕООД от 2012 година. Преди това 3 години е работила като експерт продажби в компанията. Била е търговски мениджър в Евромастер Импорт Експорт ЕООД, до 2008 година, както и офис мениджър в Транс Ойл Корпорейшън ЕООД до 2009 г. Висшето си образование е завършила в УНИБИТ гр. София, специалност - Информационни технологии

Ирбис Аутомотив ЕООД е българско частно търговско дружество с дългогодишен опит на пазара. Компанията е лидер в подпомагането на следпродажбеното автомобилно сервизиране като осигурява консумативи, продукти и системи за автотенекеджийски и автобояджийски дейности, а също така и технологични решения в много сфери на промишлеността, където се изискват приложения на абразиви, лепила, лепилни ленти, ръчни обработващи машини, електро продукти, конектори, специални химикали и добавки, широка гама от консумативи и системи за повърхностна и финишна обработка, индивидуални средства за защита по безопасност на труда като респиратори, ръкавици, каски и шапки, обувки, специално работно облекло, специализирани продукти за използване в чисти стаи, фармацията, електрониката и други.

Постоянни партньори на компанията са 3M, Ansell, Dupont, Dynabrade, Jakob Holm, Indutex, Plum, Sunmight Abrasives, UVEX и др. За специфични нужди на клиентите разработват собствени продукти с конкретни характеристики. Тези продукти се налагат на пазара под собствен бранд. Това позволява диверсифициране на предлаганите решения, както по вид, така и по ценови диапазон. В същото време Ирбис Аутомотив ЕООД се стреми да осигури грижа за здравето и безопасността при работа, както на потребителите на предоставяните от нас продукти, така и за всеки вид дейност, който предполага осигуряване на трудова безопасност.

Наред с технологичните решения и висококачествените продукти, които предоставяме, осигуряваме и професионални тренинги и обучения от висококвалифицирани специалисти с висока степен на професионална ангажираност, консултации и съдействие за намиране на оптимално технологично и ценово предложение, предоставяме възможност за тестване в реална работна среда.