fbpx Добре дошли у дома! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Добре дошли у дома!

Добре дошли у дома!

В днешно време глезотията по отношение на автомобилите остава на заден план и те преди всичко са необходими средства за превозване от точка А до точка Б. Заедно с това трябва да изпълняват всякакви възможни функции. Да имат представителен вид, за да стават за “бизнес”. Да могат да събират много багаж за цялото семейство (особено ако сте с деца), когато тръгнете на ваканция и да “не бъркат дълбоко в джоба”. Не е лесно да намериш най-доброто решение именно с тези противоположни изисквания. Но пък и производителите осъзнават, че именно такива автомобили могат да задоволят търсенията на клиентите, които са работещи, семейни хора с деца.
Тойота е намерила своето великолепно решение с големият, удобен модел Verso, който събира функционалността на актуалните днес атомобили от сегмента на MPV.

Не бива да се бърка с модела Corolla Verso, защото това е съвсем самостоятелен автомобил, с различна платформа. За нас, българите, прагматичността му се засилва заради ползването на данъчен кредит заради 7-те седалки. Японците така са подобрили системата Easy Flat-7, че вече имате възможност да конфигурирате седалките в 32 различни комбинации и на практика това, че имате още две важни (финансово) седалки не пречи никак на комфорта на пътуването!

Когато влезете в купето, много приятно е усещането за по-високо стоене на пътя. Така видимостта от широкото предно стъкло е буквално перфектна. Допълнително, особено при завои, наклонът на предната странична греда по никакъв начин не пречи. Дали сте се залисляли, колко пъти неволно “надничате”, когато завивате? Именно тази “невидимост” често е причина за неприятни инциденти. За комфорта на шофьора допринасят страничните огледала, които са увеличени с 40%. Все едно, че гледате на телевизор! Скоростният лост на 6-степенната механичка скоростна кутия е разположен също високо и удобно. Концепцията на дизайна Smart Wave Dynamism дава практично управление на функциите, разположени на централната конзола. Интересно е, че тя е позиционирана централно, но измервателните уреди са ориентирана към шофьора. Някои от основните функции се командват с бутони и от волана.


Високата позиция на пътя е за всички пътници в купето. Но дори то да е запълнено докрай от хора и багаж, отново има много въздух, който не те кара да се чувстваш като в “дядовата ръкавичка”(а за едно петгодишно дете купето е грамадно като у дома – има възможност за всякакви стойки).

За това колко място има говорят следните факти. При ползване на 7-те седалки има цели 200 литра обем, свободни за багаж. Когато се ползват 5-те седалки, както е нормално в повече случаи, тогава имате възможност да ползвате багажник с обем от забележителните 700 л.! А ако решите да пренасяте обемни багажи, то тогава обема нараства на 1656 л.

И като че ли винаги има място и за още едно пликче с нещо, което е супер важно да вземете. Като типичен семеен автомобил Verso разполага с много ниши и места за багаж. Оновната жабка е разделена в две секции. В горната може да държите бутилка от 1,5 л с напитка за пътя. Много удобен и практичен е подлакътника, който има голямо отделение за съхранение на предмети. Ако вече е претъпкано навсякъде остава мястото в чекмеджето под седалката на предния пътник.

Управлението на Verso e много приятно – меко и плавно, с усещане за плуване. Добрата аеродинамика дава отлична възможност на този не малък по размер автомобил да пори въздуха. Моделът, с който бях аз, бе оборудван с перфектния дизелов двулитров мотор със 126 к.с. Освен него, има модификация от от 177 к.с. Verso се предлага и с бензиновите 1,6/132 к.с. и 1,8/147 к.с. мотори, в чиято основа е горивната система Valvematic. Тяхната консумация на гориво е намалена, а мощността е увеличена с 20%, Всички мотори са оборудвани с 6-степенна механична скоростна кутия. По-мощният бензинов има вариант и Multidrive S скоростна кутия, която прави превключването на предавките незабележимо, благодарение специална система, която следи отварянето на дроселовата клапа спрямо индивидуалния стил на всеки шофьор.

Facebook коментари