fbpx DS3 Crossback – и луксът харесва природата (тест драйв) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

DS3 Crossback – и луксът харесва природата (тест драйв)

Когато стане въпрос за нещо френско си представям онези шармантни девойки, когато са сядали с изискан етикет в уютните малки кафенета на Монмартър през 30-те и 40-те години на миналия век или пък днешните баби рентиерки в Ница, които в 5 следобед заемат място в заведенията на крайбрежната улица Promenade des Anglais на чаша шампанско, оглеждат минаващите и пръскат чар от достолепните си години, понякога доста нафталинен… Oh mon Dieu!

Точно преди една година бях във Франция, в цветна Марсилия и уникалния Прованс, към който парижани все по-често правят набези и все по-често си купуват къщи, за да се спасяват от грохота на големия мегаполис. Малките градчета са пълни с агенции, които предлагат имоти, а цените им растат все повече. Та в Екс ан Прованс Сезан създава най-хубавите си картини, Ван Гог идва в Арл за да нарисува слънчогледите си, а Пикасо твори в тишината и уюта на малкия Антиб…, списъкът е голям.

Целият този увод е свързан с това, че дори и най-лачените французи търсят спасение от умората на големите градове и днес, с възможностите на технологиите и удобствата на съвременния живот, избират да живеят … на село, в Прованс – Provence.

Затова и аз не се поколебавам когато сядам зад волана на изискания французин DS3 незабавно да избягам извън града. Лъскавите, модерни сгради са красиви, но някак ми стоят чужди през почивните дни.

Безспорно DS 3 CROSSBACK излъчва лукс и изисканост. Без излишна натруфеност този компактен кросоувър събира в едно елегантност, комфорт и технологии. В предната част емблематичните DS WINGS очертават радиаторната решетка и допълват вертикалните дневни LED светлини с перлен дизайн, а издължените фарове DS MATRIX LED VISION изразяват модерен стил и ефективност.

Задната част също е отличима благодарение на стила, внушаващ мощност със своите атлетични извивки. Елегантността също намира място с фините, свързани с обща хромирана лайсна с подписа CROSSBACK изключително технологични светлини. Като истински бижута са хромираните дръжки на вратите, които се прибират, когато автомобилът потегли.

Това е стил, който наистина само французите могат да създадат. Родена в Париж, марката черпи вдъхновение от световната класа и ноу-хау на майсторите на лукса в Париж. Нейният забележителен стил и изискани довършителни елементи създават усещане за високо качество. За да популяризират по-успешно продуктите си, търговските обекти на DS по света са превърнати в бутици за луксозни стоки.

Със своето създаване през 2014, френската автомобилна марка DS приема забележителното наследство, оставено от DS 19, лансиран преди 60 години. Легендарният модел е въплъщение на иновации, съвършенство и авангардизъм. Заедно със своя „брат” – моделът SM, те символизират най-високия клас автомобили във френското автомобилостроене.

Изисканият и нетрадиционен дизайн продължава и в купето. Ромбовете са навсякъде – като започнете от старт/стоп бутона, бутоните за прозорците, контролерите на волана и стигнете до дизайна на кожата на салона и шевовете които изграждат ромбоидни форми.

На разположение е широк 10,3-инчов сензорен екран. Под него е централният стилен панел който отново наподобява емблемата на марка, а сензорните бутони и двата централни вентилационни отвора са с формата на диамант.

Пред шофьора има 7-инчов цифров дисплей, чиято информация може да се персонализира и да показва скорост, ниво на горивото, пробег, системи в помощ на водача и навигация. Допълнително удобство е цветният head-up дисплея, който се отваря при стартиране на двигателя.

Седалките са големи, удобни и поемащи тялото - за тях е използвана пяна с двойна плътност и иновативна обработка. Така като потеглите може да се отпуснете и да се наслаждавате на ефекта на DS LOUNGE благодарение на висококачествена аудиосистема FOCAL Electra. Знаете ли колко яко звучи френската перла на соул музиката Имани или пък хитовата Ая Накамура с нейната Djadja…? С 12 високоговорителя плюс субуфер, перфектно разположени в купето, тази 515-ватова система ни вкарва направо в студиото на изпълнителите.

И както казах в началото парижаните все по-често бягат към спокойствието на Прованс, където из уюта на котловините и планините са сгушени малки селца. За там трябва и автомобил, който да може да стигне до вилата или до шатото. Благодарение на това, че DS 3 CROSSBACK е повдигнат, спокойно може да се придвижвате и по черни пътища, дори и да имат изровени дупки. С новия тренд „Близо до природата“ този луксозен автомобил може да ви закара до ръба на язовира, морето или подножието на планината.

Тестовият автомобил е оборудван 1,2 PureTech бензинов мотор със 155 к.с. и 8 степенна автоматична скоростна кутия. Истинско удоволствие е да плуваш по магистралата с този автомобил. Чрез превключвателя, който се намира на централната конзола до дизайнерския скоростен лост, може да се избират режимите на движение - ръчен, спортен, нормален и еко. Ако търсите повече нерв избирате ръчния и с перцата на волана контролирате мощта. Удоволствието и усещането са страхотни.

Галерия флекс