fbpx Европейски кореец | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Европейски кореец

След като преди две години тривратото купе дефилира и на българския пазар, днес то продължава да бъде един от най-хитовите модели на мараката. Изборът предимно е на млади, динамични хора, които обаче имат "щипка" доза авангардност и лично тщестлавие. За тях автомобилът освен всичко друго е и начин да се откроиш.

Купето е с динамичен дизайн, спортен характер, с модерно оборудване и уникалната 7-годишна гаранция. С днешна дата има елегантен външен рестайлинг, промени в интериора, които доставят още повече удоволствие, промени в оказването и още по-намален разход.

Моделната гама cee’d е повратен момент в историята на марката, защото това е първият модел KIA, който е конструиран и произведен в Европа

Поведението на купето изпитахме в двудневно пътуване до Бургас и назад. Червеният, “лачен” автомобил ни очаква. Спрямо хечбека е по-дълъг и по-нисък с 30 мм - типично за спортен модел. Спортното излъчване на автомобила е подчертано и от удължените с 245 мм странични врати, както и елегантния спойлер, монтиран на ръба на капака.

 Пътуваме трима колеги. Мислехме, че на задния ще му е тесничко, но се оказа точно обратното. Когато дойде моя ред да седна отзад, с огромно учудване установих, че имам много въздух - нещо нетипично за тривратите автомобили и на практика това, че си "присинат" в ъгъла не се усеща. За това допринася и факта, че междуосието от големия брат ceed е останало непроменено. Достъпът до местата отзад се осигурява от широка предна врата, която е с 3 степени на отваряне и максимална ширина от 70°. За да не отнесе някой вратата, долният ъгъл се осветява от елегантна червена лампа, така че се вижда отдалеч. Седалките много лесно падат напред и най-хубавоно - изравняват се с пода на багажника без да се налага предварително премахване на подглавниците. И като ги споменах тях  -

това са едни от най-удобните автомобилни подглавници. Може би корейците пък точно мен са имали предвид за модел

Направи ни впечатление добрата тапицерия и материята на борда, които са много приятни на пипане. Това дава допълнително макар и неосъзната във времето удовоствие. Вярно, че седалките са по-твърди, пък возията се компенсира от газовите амортисьори.

На отиване към Бургас пътуваме с бензинов двигател 1,4л /109 к.с.

Приятен мотор, който е добро решение за градската лудница. Разбира се, с добро певедение и на дълъг път.  На връщане обаче тестваме 1,6л. /90 к.с. дизелов мотор. Истинско удоволствие! Перфектна работа в ниски обороти, което дава сигурност при изпреварване. Много добре това изпробвахме при 80 км/ч на пета предавка, без да преминаваме на по-ниска. За много кратко време автомобилът ускори до 140 км/ч. Едно от големите предимства е забележителна икономичност. Производителят за извънградско шофиране дава разход 3,9л/100 км. Ние без да щадим мотора (изобщо не сме карали по икономичната програма) постигнахме малко над 4/100.  Това като цяло дава възможност за изминаване на 1100 км с един резервоар!

За отбелязване е високото базово оборудване на модела - климатик и охлаждане за жабката, ABS и EBD, електро-механично сервоуправление, предни електрически стъкла

В днешното време на ИТ-джади рro_ceed ви предлага възможности за използване на USB, iPod, MP3. Аудио системата се командва и от волана и е с 6 говорителя. Прибавете красиви екстериорни цветове, които може да комбинирате с кожен салон. И...седем години забравяте да се разправяте с автомобил - оставяте се на удоволствието да шофирате нов автомобил.