fbpx Голямото семейно забавление | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Dacia Lodgy

Голямото семейно забавление

Ако фамилията ви се увеличава, вие сте от хората, които обичат да пътешестват Dacia излиза с едно отлично предложение – семейният Lodgy, който може да събере до 7 души пътници, без компромис в мястото за всеки. В същото време, чрез различни модулации багажникът може да предостави обем до 2617 кубически дециметра. Ако сте избрали 5-местен вариант тогава багажникът става 827 кубически дециметра – за нас това беше повече от достатъчно да съберем чантата с надуваемия каяк, гребла, спасителни жилетки и още няколко чанти багаж, като при по-прецизно подреждане щяхме да съберем поне още два сака. Съпругът ми винаги е повече от щастлив, когато може да слага багаж, без да обръща много внимание на подредбата и да има още място,...дори и за широкополата ми лятна шапка, без да я мачкаме.
 
Основната концепция на автомобила е да предоставя максимален обем в купето и комфорт за всички пътници, независимо дали е във версия с пет или седем места. Много приятна е позицията на шофьора, която е леко повдигната и това дава отлична видимост през голямото предно стъкло. На задния ред седалки, които са дълбоки и широки, удобно се разполагат трима пътници. Най-интересното е в 7-местната версия – при нея има трети ред седалки за двама възрастни, които лесно се сгъват и разгъват. Дори и за жена не е особено усилие да ги разположи. Пътуването в този отсег е повече от изненадващо удобно – седалките са разположени малко над шофьорската позиция и така не се чувствате натикани в ъгъла. Страничният прозорец е с достатъчно площ и не се налага да надничате като затворници, освен това, ако искате може и леко да го отворите настрани. Lodgy  предлага най-добрите в класа показатели за пространството за коленете и за главата.
 
 
При нужда задната седалка може да бъде демонтирана. Теглото й е 18 кг. Задната седалка с две места може да бъде сгъната, преместена напред и фиксирана за предния ред места, също сгънати. Това решение увеличава обема на багажника до 1861 кубически дециметра.
 
Развивайки концепцията за място в купето, дори и в пълен комплект хора да пътувате, няма да се въргалят опаковки, бутилки и други дреболии, защото на разположение имате 12 ниши и отделения.
 
Lodgy е оборудвано с вградената мултимедийна система MEDIA NAV със 7-инчов сензорен екран, позната и от другите модели на марката, с карта за Европа. В допълнение има ограничител на скоростта, който до известна степен може да се ползва и като круиз контрол. Сензорите за паркиране, подпомагат тази операция, която за някои поради по-дългите размери (4,50 метра), за някои може да представляват известно затруднение. За човек, който е по-често зад волана, това не е никакво препятствие, защото отлично подпомагат и големите странични огледала. 
 
 
Dacia вече е известна с икономичните двигатели, с които се предлагат нейните модели. Тестваният модел бе оборудван с един от най-добрите – дизеловия 1,5 л/110 к.с. Отлична комбинация между мощ и икономичност. При каране по магистралата, климатик и достатъчно натоварване постигнахме – около 5,8л/100 км.
За почитателите на бензина се предлагат моторите 1.6 MPI 85 и икономичният Tce 115.
Базовата цена на модела започва от 17 990 лв. Нашият вариант със седемте седалки и дизелов мотор, най-високото оборудване Laureatе е с цена 29 520 лв. с ДДС, като ползва данъчен кредит.