fbpx Изцяло новият Kia Niro пристигна за Автомобилен Салон София 2022 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Автомобилен Салон София 2022

Изцяло новият Kia Niro пристигна за Автомобилен Салон София 2022

Буквално ден преди Автосалон София 22 пристигна новият Kia Niro, който е една от звездите на щанда на марката. 

Един от емблематичните модели на марката използва технологичната платформа от трето поколение и предимствата на значително по-голямата по размери каросерия, който позволява много голямо вътрешното пространство и товарните възможности, както и местата за съхранение на вещи в купето. Комбинацията от първокласни и екологични материали създава авангардно усещане и  динамично мобилно пространство, в което пътниците могат да се отпуснат и да се насладят на всеки етап от своето пътуване. Модерните цифрови екрани и приборите за управление са разположени оптимално, за да подобрят допълнително удобството и потребителското изживяване.

В основата на изцяло новите екологични характеристики на Niro са трите вида свръхмодерни електрифицирани системи на задвижване - хибридно електрическо (HEV), plug-in хибридно (PHEV) и изцяло електрическо на акумулаторни батерии (BEV). За момента у нас се предлага хибридната модификация, като plug-in хибрида и електрическата модификации ще дойдат на по-късен етап.

Новия Niro е оборудван с високоефективен 1,6-литров бензинов GDI двигател с усъвършенствана система за охлаждане, намалено вътрешно триене и оптимизиран горивен процес е основна част от задвижващия тракт на версията HEV достигащ системна мощ от 141 к.с., съчетан с второ поколение 6-степенна автоматична трансмисия с два съединителя. Така средният разход  може да бъде сведен до впечатляващите 4,81 л/100 км. Оборудванто включва и иновативния нов режим на шофиране Green Zone на Kia, който автоматично активира изцяло електрическия режим на движение в градски зони например, въз основа на данните от навигацията и често използваните маршрути.

Дизайнът на модела е вдъхновен от утвърдената дизайнерска философия на марката „Opposites United” („Единство на противоположностите”), и по-специално на една от нейните основни стилистични опорни точки - „Разумна радост“ (Joy for Reason). Всичко е подчинено на постигането на перфектен баланс между екологично отговорния подход към мобилността и ориентираната към бъдещето визия за съвременен лек автомобил.

Интериорът впечатлява с първокласни материали и приветливи, приятни на допир повърхности, които се съчетават в авангардно усещане за цялостната атмосфера в купето. 

Оборудването на второто поколение Niro включва и пълна гама интелигентни системи за асистенция на водача (ADAS) за които скоро ще ви резкажем в реален пътен тест драйв.