fbpx Jaguar E-Pace - ягуарът винаги е готов за скок (галерия) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Jaguar E-Pace - ягуарът винаги е готов за скок (галерия)

Безспорно само споменаването на Jaguar предизвиква емоции WOW. Винаги си представяме онази красива котка с уникална шарка, която е готова като светкавица да се метне. Ягуарът има силно набито тяло, дълбок гръден кош и къси стабилни крака. Ушите му са закръглени, а големите очи са златно червеникавокафяви, с кръгла зеница. Дори и да го гледате през решетка, пак може да изпитате респектиращ страх. 

Е, този красавец от снимката не поражда ли подобни чувства, но с усещането, че можете да го озаптите?

В днешно време обаче производителите на автомобили, а и потребителите наложиха новото търсене – не на изваяните като котки седани, а на т. нар. SUV модели, които дават много повече усещане за царя на пътната джунгла. Jaguar нямаше как да избяга от тази тенденция и създаде страхотни големи котки - големият F-Pace, уникалният електрически I-Pace (още по-актуална мода) и компактният E-Pace. 

Екстериорният дизайн се характеризира с отличителните предна решетка, атлетични пропорции, къси надвеси и мощни хълбоци на Jaguar. ДНК-то на спортен автомобил Jaguar също е видимо в рязката извивка на линията на покрива и отличителната графика на страничните стъкла.

Интериорът предлага комфорт, който е отличителна черта на марката. Бялата кожа стои прекрасно. Пластмасовите елементи са с перфектна изработка и съвършена сглобка.

Най-компактния Jaguar е отличен градски партньор – именно заради по-малките си размери. С дължина от малко под 4,5 м ще се справите лесно с паркирането. Допълнително 3D-изображението на централния 11.4-инчов тъч екран помага изключително много при маневриране и паркиране. Благодарение на него най-точно може да разберете ще успеете ли да се „съберете“ в дадено пространство, което на пръв поглед изглежда невъзможно.

Информационно-развлекателна система Pivi е съвместима с Apple CarPlay  и Android Auto. А средният разход при каране по първокласен път може да достигне дори до 6,5 на сто.

9-степенната автоматична трансмисия на ZFе, комбинирана с 2-литров дизелов мотор, 204 к.с., 430 Нм. работи отлично. Самият скоростен лост е като стилно модно бижу – освен красива форма е обшит с кожа.

Предните седалки са регулируеми в 12 посоки, двупосочно е механичното регулиране на подглавниците и облегалка на задната седалка, делима в съотношение 40:20:40 с централен подлакътник. Разбира се, спокойно могат да се съберат и петима възрастни.

Аудио системата е Meridian. В топ изпълнението E-PACE се предлага във версия Plug-in хибрид с 309 к.с.

E-PACE има и практична страна – огромен багажник от 557, които при сваляне на седалката стигат до 1200 л. Без проблем може да натоварите сърф или няколко чифта ски.

Цената на E-PACE започва от 87,930 лв.