fbpx VW T-Roc от модерното поколение Y | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

VW T-Roc от модерното поколение Y

етикети

Комшията ме гледа с нескрит интерес, докато паркирам автомобила. „ Това ли е онзи Volkswagen ?”.
„Не знам кой имаш предвид точно, но да – това е онзи, новият, различният, който носи запомнящото се име T – Roc.
„Хайде, ще чакам с нетърпение да ми кажеш как е, дали да сменям Пасата?”

T – Roc се забелязва отдалече, с невероятния си син цвят и с различната си визия, която съчетава усещането за SUV в комбинацията хечбек от компактния клас. Нямаше как VW да пропусне състезанието в най-конкурентния сегмент и с този модел той продължава SUV-офанзива, като попълва спектъра от такива модели.„Буквата „T“ прави родствената връзка с вече известните Tiguan и Touareg, от които естествено идват гените на модела. Втората част „ROC“, произлиза от английската дума „Rock“ (скала) и символизира позиционирането на T-Roc като модерен и независим кросоувър, който много прилича на съвременното поколение Y,  което може и знае всичко и за което няма невъзможни неща.

 

T-Roc се отличава с характерен дизайн, който носи инспирацията за новото SUV-ДНК на Volkswagen. Моделът съчетава типични офроуд елементи с динамика и модерни урбанистични решения.
Базиран на модулната платформа за (MQB), моделът е с дължина 4.234 мм, което го прави много удобен за паркиране в задъхващият се градски интензитет.

Харизматичните дизайнерски елементи придават авангардно и експресивно излъчване на новия T-Roc. Отпред се отличава с широка радиаторна решетка и интегрирани в нея двойни светлини. Във върховото си изпълнение светлините са изпълнени изцяло LED, а корпусът на самите светлини е компактен.
Апликациите от хром, радиаторната решетка и светлините подчертават широчината и увереността на T-Roc.

 

Профилът има източена линия, която става още по-изразителна благодарение на специалния хромиран елемент (сериен за всички версии), който достига до задните колони на покрива, които пък създават усещането за спортно купе.
Този ефект се засилва още повече, когато T-Roc бъде в изпълнение с Bi- Color-Design или казано иначе двуцветен. Виждате как на това яркосиньо (Ravenna Blue) страхотно стоят черните покрив, предните колони и корпусите на страничните огледала.

Цветовите контрасти продължават в купето както на бордното табло, така и в тапицерията и създават изключително модерна визия. Тя се допълва от Active Info Display и инфотейнмънт системите, който създават нов, дигитален вид на целия кокпит.
Разположена в най-горния сектор на централната конзола и тъч дисплеят с 8,0-инчовото изпълнение е с прозрачно стъклено покритие, което придава много изчистена цялостна визия.
И въпреки, че отвън изглежда компактен, T-Roc предлага много добра ергономия в купето и напълно достатъчен комфорт. Багажното отделение е 445л, като може да се увеличи до 1290 л, при сваляне на задните седалки.
Автомобилът предлага и пълна свързаност, благодарение на App Connect, която интегрира MirrorLink, Apple CarPlay, Android Autо.

 

В петъчния ден се наслаждавам на изключително добрият активен автопилот, който следва трафика и наистина много ме облекчава в шофирането. Следва безотказно на зададената дистанция предния автомобил, спира съвсем ако се наложи, после само леко „чуквам” педала и колата потегля. Налична е и системата Emergency Brake, която за радост не ми се налага да ползвам – всъщност от толкова тествани автомобили никога досега не съм я тествала в истински, градски условия и честно казано не ми стига смелост да го направя. Дано и на вас не се налага.
По-късно, когато пътувам по магистралата и сещам как много отчетливо системата за спазване на лентата на движение „Lane Assist“ ме връща в правия път, ако се отклоня

Тестовият T-Roc с най-мощния бензинов мотор 2.0 TSI, 190 к.с. и 7- степенна DSG, оборудва със системата 4MOTION за постоянно задвижване на четирите колела. В зависимост от моментната ситуация тя предава нужната сила към колелата на двата моста. Почти през цялото време обаче карам само на предно предаване, защото терените не са проблем.

 

Изненадата дойде, когато ни изненада и последното зимно изпълнение на Баба Марта. След като в следобедните часове започват да летят снежинки, сутринта бялата приказка е прекрасна, само да не си в града. В нашия квартал никой не си прави труда да чисти в първите дни на всяка зима, затова всеки да се спасява сам. И T-Roc ме спасява мен. Гледам през прозореца как съседите буксуват и с крайни сили успяват да се измъкнат от паркираните на улицата места. Хайде да го видим дали е от паркетните красавци или става за работа. 

   

От контролера под скоростния лост избирам режим Snow и въпреки това съм се стегнала. Колата обаче излиза от мястото без грам напрежение. Продължавам по стръмната уличка и все едно, че съм на асфалта. Много приятно съм изненадана. Стресовата зимна ситуация, в която е изпаднала столицата, изобщо не е проблем за T-Roc. Успя да превземе зимата на „Ура”!

 

След два дни ме вижда отново комшията. „Е, да махам ли Пасата?”. „Виж, ти си го карай, защото ще ти върши много работа, особено както всеки уикенд бягаш към вилата си, обаче твоят 22-годишен син, направо го качвай на T-Roc.