fbpx Колички за малки и големи момчета | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Колички за малки и големи момчета

Corvette Stingray

Колички за малки и големи момчета

 

Фигурките на екшън герои, различните нови игри и модерните компютърни конзоли идват и си отиват във вид на подаръци под Коледната елха през годините, но мястото на класическите автомобили-играчки в чувала на Дядо Коледа остава запазено и до днес, радвайки момичета и момчета от различни възрасти – особено когато става дума за страхотен модел като новия спортен Corvette Stingray на марката Chevrolet.
След като спечели няколко от най-престижните награди в автомобилната област, най-новият, най-бързият и може би най-емблематичният модел в продуктовата гама на Chevrolet отбелязва и още едно изключително постижение – това на най-произвежданото по лиценз метално автомобилче в мащаб през изминалата година. По данни от General Motors Branded Entertainment and Licensing, през 2013 година по света са произведени и продадени над 2 милиона oфициално лицензирани от GM моделчета Stingray.

През тази година бяха умалени всевъзможни версии на изключително известния и обичан спортен модел – от колекционерски модели в мащаб и малки моторизирани версии, до радио управляеми модели и детски колички за бутане и с педали. Новият Chevrolet Corvette Stingray вече съществува дори и под формата на игрална фигурка в популярната игра Monopoly Empire – първият в историята на играта “истински” автомобил.

От шест десетилетия насам моделът Corvette на марката Chevrolet заема непоклатимо място в умовете и сърцата на големите и малки деца в периода преди Коледа – при това не само поради участието си в известни продукции като Колите 2 на Disney Pixar Animation Studios, насрочения за 2014 година следващ филм от поредицата Transformers, а и в хилядите умалени в мащаб разновидности, произвеждани от марки като Hot Wheels и Fisher Price.

На пазара в САЩ марката Hot Wheels продължава да бъде номер едно в автомобилната област за поредна година. Първите умалени в мащаб модели Hot Wheels слизат от производствената линия през 1968 година, като сред тях е и поколението C3 на Chevrolet Corvette Stingray. От този момент нататък, Chevrolet Corvette редовно заема върха в статистиката на продажбите сред автомобилите-играчки в световен мащаб.

Независимо от факта, че Chevrolet е четвъртата по обем на продажбите автомобилна марка в света с годишни продажби в обем от близо 5 милиона леки и лекотоварни автомобили в повече от 140 държави, този обем не може да се сравнява с постижението на легендарния производител на автомобилчета в мащаб, който може да се похвали с над 4 милиарда произведени модели Hot Wheels от 1968 година досега.
Дневно по света се продават средно по 13 698 автомобила с емблемата на Chevrolet, но темповете при Hot Wheels са от друго измерение – всяка секунда в глобален мащаб се продават средно 2,75 моделчета с тази емблема – това е повече, отколкото компаниите от детройтската “Голяма тройка” са произвели заедно от началото на автомобилната индустрия в Америка.

Умаленият в мащаб 1:64 Chevrolet Corvette Stingray, модел 1968 година е един от 16-те оригинални модела от първата серия на Hot Wheels и днес е един от най-високо оценяваните сред колекционерите модели на Hot Wheels.

Редицата от плътно наредени един след друг умалени в мащаб автомобилчета Hot Wheels, произведени в над 1 000 различни модели и варианти през последните 40 години, би опасала Земята повече от четири пъти.

Стойността на някои от най-големите колекции от модели Hot Wheels се оценява на над 1 000 000 щатски долара. Повече от 41 милиона хора по света са израсли в игри и “шофиране” на автомобилчета Hot Wheels.


Първият в историята пълноразмерен модел с емблемата на Hot Wheels, предлаган от автомобилен производител, е специалното изпълнение на Chevrolet Camaro, чието производство бе стартирано през 2013 година.

Моделът Corvette Stingray от серията моторизирани автомобилчета Power Wheels на Fisher-Price е най-бързият модел Power Wheels в историята – електромоторът, захранван с 12-волтова батерия му позволява да развие скорост от близо 10 км/ч.