fbpx Лявата и дясната | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Лявата и дясната

Често лявата ръка не знае какво прави дясната. Не знам как се нарича това в медицината, вероятно си има термин. Но в политиката на това със сигурност му казват правителство.

Един министър сипе обещания на едро, но Главният министър, този на финансите не и чувал за този проект, и няма как да осигури средства. На следващия ден някой депутат се разходи до неговия регион и започне да сваля звезди от всички възможни небеса, да обещава реки от мед и масло за хората там… Но, видиш ли, точно този депутат няма и два лева в джоба, които да даде за региона си, пък и хабер си няма въобще дали правителството, което и да е то, може да си позволи този разход и дали е в програма му.

И така, явно в едно тяло ръцете не се разбират. То се казва политика и много пъти съм казвал – колкото се може по-скоро тя трябва да започне да действа на принципа на една бизнес корпорация. Там няма избори, рядко има гласувания, но има неумолими закони - един, от които е, че всяка частица от компанията трябва да е в синхрон с всички останали. И няма разлика между леви и десни… ръце.