fbpx Малките жестове с голямо значение | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Малките жестове с голямо значение

Малките жестове с голямо значение

Заедно с най-усилената работа, когато 24 часа в денонощието често не стигат, краят на годината има и своите красиви и приятни моменти. Маркетолозите и ПР-те в компаниите имат отговорната задача измислят най-оригиналният начин да благодарят за съвместната работа на своите партньори и клиенти. Задължителна част вече са корпоративните подаръци, които освен всичко, се използват и за да достигнат до целевата аудитория, и да се увеличи популярността на марката. Съществуват много идеи за корпоративни подаръци, които се използват, за да отговарят на целта на продажбите. Светът се движи с много бързи темпове в широк мащаб на модата и технологиите. Силната конкуренция в бизнеса дава път на промоционални продукти и корпоративни подаръци, които от своя страна насърчават рекламния и маркетинг бизнес.

Най-големите и най-важните ключови характеристики на рекламните артикули е тяхната гъвкавост и уникалност. Има дълъг списък на подаръчни изделия, но само някои от тях са толкова уникални, че се открояват в множеството през годините. Тези, така наречени уникални подаръци в действителност включват бранд ключодържатели, химикалки, шалчета, вратовръзки, ръкавели, влакчета, колички и острилки, пепелници, настолни аксесоари, комплекти за ароматерапия и какви ли още не подобни.

И двете страни, „ключовите играчи” и хората от средния бизнес се оглеждат за нови, стилни, новаторски и наистина уникални бизнес подаръци, така, че да могат да привлекат повече публика и да повишат популярността на марката, заедно с продажбите и да генерират допълнително високи приходи за компанията.

Рекламните артикули са се превърнали в съществена част от всяка рекламна кампания днес. Всяка компания има планиран бюджет за промоционални дейности. Въз основа на него, фирмите търсят най-доброто качество и уникалност на подаръка за своите бизнес партньори. Тази промоционална дейност подобрява доходоносните бизнес възможности и извървява дълъг път, за да достигне височините.

В този модерен бизнес сценарий, корпоративните подаръци заемат ключово място и повлияват на начина, по който се представя един бизнес с множество ползи. Основната цел на уникалните корпоративни подаръци притежава функция за задържане на съществуващите клиенти, създаване на марка, привличане на нови клиенти, достигането на световния пазар и поддържане на дълголетие в отношенията с настоящите клиенти.

Всичко това обаче навежда на въпроса: Но до кога и защо да продължим да поръчваме или изработваме и подаряваме подобни на гореизброените видове артикули? Не е ли време вече да наречем „уникално” нещо, което наистина е такова? Така например масовите ключодържатели спокойно могат да бъдат заменени от тефтерчета с дървени, кожени или метални корици, които са с големината на кибритени кутийки. Искаме ли обаче продуктът отново да носи бранд? Защо не? Тези малки тефтерчета спокойно могат да бъдат оформени по хиляди начини в голяма цветова гама, както и да бъдат специфично персонализирани. А, ако търсите да замените и поздравителната картичка, този вид подарък може да носи гравирано на себе си посланието, което бихте написали в картичката.

Спокойно наблегнете на по-личното отношение с внимание към детайла. В тези забързани дни, когато почти не ни остава време да мислим за простичкото междучовешко взаимоотношение, всеки в действителност се нуждае точно от това – малко внимание и топло отношение. Какъв по-прекрасен повод да започнем с новото ни отношение към колегите и работата, ако не предстоящите празници? А колкото по-високо си в етажите на бизнеса (или компанията), то толкова повече и по-хубаво би било да покажем личното си внимание чрез подаръка, който правим към нашия мениджър или партньор, собственик също на бизнес.

В последно време все повече се наблюдава голям интерес към сферата на изкуствата и ръчно изработените продукти. Сякаш малките ателиета отново заработват като работилницата на Дядо Коледа и бълват стотици продукти, кой от кой по-различен и уникален, като дори спокойно можем да ги сложим и в графата „бутикови”.
Мениджърите в една компания играят много важна роля – от тях зависи пътя, по който върви фирмата, най-често за тях няма почивни дни, а работното време приключва някъде късно вечерта... От тях зависи служителите да имат работа, която да харесват и която да усещат, че има бъдеще. Да благодарите на тези здраво работещи лица с осезаем знак на почит, е добър избор, тъй като той служи по начин, мотивиращ останалите работници.

 Ако сте работодател или собственик на бизнес, един прекрасен подарък за вашите работници би бил да ги изпратите или дори да отидете заедно с тях на театър или изложба. А защо не и да организирате с помощта на външна агенция (за да е изненада за всички останали) приятен коктейл в галерия. Може да съчетаете това показване на лично внимание с цел сплотяване на екипа си, заедно с някоя забавна игра, чрез която да раздадете подарък за всеки един от тях, който да носи в себе си насърчение за постигане на цел в работен план през следващата година.

 Ако търсите подарък за свой бизнес партньор или мениджър на по-висока позиция, не се страхувайте отново да заложите на онези ателиета, от които всеки излязъл продукт, съчетава в себе си старинноста на античните времена и необходимостта на модерния свят.