fbpx MINI Resolute Edition - за търсачи на специални емоции | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

MINI Resolute Edition - за търсачи на специални емоции

Водеща снимка
Да

MINI Resolute Edition - за търсачи на специални емоции

етикети

От едната страна е пиринският Джамджиев ръб, от другата връх Тодорка, долу, в Банско, е джаза, ние сме с MINI, което „яде“ като вафли острите завои до хижа Вихрен. Оставяме 4-те колела за почивка сред планината и се качваме нагоре, към красивите пирински езера. Лятото е време за колекциониране на красиви емоции и специални моменти и преживявания!

В тази перфектна според нас комбинация, отлично се вписва и специалното издание MINI Resolute Edition в красивия цвят Rebel Green, който като че ли е заимстван от зелените нюанси на планината (всъщност този цвят беше запазен ексклузивно за „звездата“ MINI John Cooper Works).

Английският бранд като цяло е майстори в пускането на специални версии  -  като MINI Clubman, който се предлага в Untold Edition, а MINI Countryman в Untamed Edition.

Resolute Edition в класическата концепция с 3 врати всъщност си е чист Cooper S с 1,5  трицилиндров двигател с турбокомпресор и 176 к.с. Ще го познаете по някои отличителни елементи, които правят култовия мъник още по-забележителен. Хромът в екстериора е отстъпил място на плътния красив лак, а класическият вид се насища с контрастния Pepper White бял покрив и белите капаци на страничните огледала.

Цветовата игра продължава с ексклузивния цвят Resolute Bronze, който присъства в рамките на фаровете, на радиаторната решетка и задните светлини, на страничните панели Side Scuttles, дръжките на вратите и задния капак, въздухозаборниците на предната броня и капачката на резервоара. В това време ауспуховите тръби, MINI логата на предния и задния капак, както и вътрешната рамка на решетката са оформени в отличителния черен Piano Black.

Елегантни тънки ленти с преливка между светъл и тъмен златист цвят отличават предния капак, като правят връзка с лайстните на праговете, както и надпис RESOLUTE. А типичният спортен дух се допълва от уникалните 18-инчови алуминиеви джанти Pulse Spoke Black.

Интериорът е великолепен микс от модерност, шик и щипка ретро. Спортните седалки са със специална карирана тапицерия в ретро комбинация - Leatherette Black Pearl / Light Chequered, заедно с черни подлакътници. Така чудесно хармонират с външния зелен цвят и бронзовите златисти елементи. Подписът Resolute се вижда веднага в долната част на спортния кожен волан Nappa.

Интериорните повърхности в купето също са разработени специално за Resolute Edition. Успоредните и равномерно извити линии в светъл златист цвят на кокпита образуват изискана шарка на черния фон на повърхностите. С това те повтарят и структурата на лентите на предния капак.

Най-новото поколение на системата за управление на MINI предлага интуитивно и лесно управление на автомобилните функции, озвучаването, комуникациите, навигацията и приложенията. 8,8-инчовия тъч дисплей на централния уред „разлиства“ функциите както при смартфона.

Как върви ли това MINI?

Върви като истинско MINI, което ме кара да се усмихвам, докато превземам на места обратните завои по пътя към Бъндерица. 8-степенната автоматична скоростна кутия направо „пее“ и не се предава и на най-стръмните и остри предизвикателства, на много места комбинирани и с дупки, и е невероятно удоволствие да се промъквам скоростно под сенките на огромните борове.