Ретроспекция

Най-четените автомобилни тестове през годината

Изминалата 2017 г. се оказа повече от богата на автомобилни премиери. Производителите са навлезли в епична битка за клиентско внимание, а автомобилите стават все по-съвършени и все по-„умни”. Годината бе революция за т.нар. сегмент на компактните кросоувъри и буквално всеки бранд представи своето предложение – автомобили удобни за градската джунгла и в същото време предлагащи комфорт и удобства за пътешествия в свободното време. Сериозно попълнение имаше и в класа на премиум возилата, а електрическите автомобили навлязоха в друга фаза, в която стават пълноправни участници вече в движението на по-дълги разстояния.
През октомври в София си дадоха среща почти всички премиери от световната сцена по време на Автомобилния салон и това беше най-бляскавото събитие в бранша у нас.

Ние ви представихме почти всички новости през годината, пътувахме в различни посоки, освен автомобилите ви представихме и много красиви места, които посетихме. А в следващите редове ви припомняме само някои от най-интересните автомобили и дестинации.

През май с новия кросоувър Opel Crossland тръгнахме по приказния път на прословутото Prosecco в Италия и тук може да прочетете нашите впечатления.

Mercedes извади тежката артилерия и представи в един от най-скъпите градове на Швейцария - Цюрих новата S класа, а ние се забавлявахме с впечатляващото автономно управление, което демонстрира лимузината, невероятните технологии и още по-впечатляващия лукс в купето.

През лятото с изцяло новото Volvo XС60 отпътувахме към приказния курорт „Албена” и останахме очаровани от изключителния комфорт, който ни предложи автомобилът.

Бруталният красавец Range Rover Velar ни спусна в сърцето на мината „Асарел Медет” и ни накара да преживеем "50 нюанса сиво", като се уверихме в неговите качества съчетаващи космически изглед, лукс, фантастично поведение и проходимост.

В края на лятото отпътувахме с големия лъв Peugeot 5008 към Бургас, където се насладихме буквално на последната гореща лятна нощ.

През септември една седмица се насладихме на невероятното удоволствие да бъдем градски изследователи с напълно електрическото BMW i3. Разказахме ви за тайните на четири софийски градини и ви показахме някои неизвестни факти за тях.

И докато есента настъпваше в България през октомври, ние отлетяхме към гореща Сицилия, за да я прекосим с новия 4х4 войн Skoda Karoq.

Веднага след това полетяхме към все още властващото лято на Барселона, за да се срещнем с новия кросоувър SEAT Arona и да пътуваме по приказно красиви и романтични пътища в Каталуня.

В края на ноември, когато зимата за първи път се развилня в София, ние отлетяхме към слънчева Атина, която ни посрещна с пролетни 19 градуса. Там направихме фантастична обиколка по различни терени с новия Dacia Duster, а накрая се впуснахме и в истински сложен офроуд в действаща 150-годишна мраморна мина.

В очакване сме на новите пътешествия през 2018 г., а те обещават да са повече от интересни!