fbpx Нощните заведения могат да работят при заетост на местата не повече от един човек на квадратен метър | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нощните заведения могат да работят при заетост на местата не повече от един човек на квадратен метър

Водеща снимка
Да

Нощните заведения могат да работят при заетост на местата не повече от един човек на квадратен метър

Считано от понеделник, 13 юли, се разрешават посещенията на закрито и на открито в дискотеки, пиано-барове, нощени барове и клубове при заетост на местата не повече от един човек на квадратен метър и при спазване на противоепидемични изисквания, съгласувани с браншовите асоциации. Това се посочва в издадената днес, 12 юли, Заповед на министъра на здравеопазването.

До решението се стигна след среща между министър Ананиев и представители на Българската асоциация на заведенията в България и Сдружението на заведенията в България.

Със същата заповед се разрешават групови празненства на открито и на закрито (в т.ч сватби, балове, кръщенета и т.н) при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и на всички противоепидемични мерки.

Министърът на здравеопазването и представителите на браншовите организации се споразумяха за диалог при всяка следваща промяна на противоепидемичните мерки, касаещи сектора.

Facebook коментари