fbpx Нова програма DIGITRANS предоставя безвъзмездна помощ за МСП | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Нова програма DIGITRANS предоставя безвъзмездна помощ за МСП

Микро, малки и средни предприятия (МСП) могат да се възползват от напълно безвъзмездно финансиране, което предоставя програмата DIGITRANS. Тя цели да подпомогне  използването на цифрови технологии сред българския бизнес. Програмата е управлявана от Световната банка и финансирана от Европейската комисия, а в България се реализира с партньорството на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и с помощта на експертите от launchlabs Sofia.

Близо 200 фирми, отговарящи на условията, могат да получат 2000 евро субсидия за дигитализация на дейността си, както и експертна подкрепа по пътя на дигиталната им трансформация на обща стойност 15 000 евро.

Основни предимства на програмата включват:

- Субсидия от 2,000 евро за дигитализация на дейностите

- Експертна подкрепа на стойност до 15,000 евро

- Безплатно участие в програмата

- Бърз процес по кандидатстване

“Проектът Digitrans предлага много повече от финансова подкрепа за МСП. Истинската стойност за компаниите е, че имат пряк достъп до екип от професионалисти, които могат да им помогнат да оценят, приоритизират и работят по предизвикателствата на вътрешните си процеси, които са предпоставка за дигитализацията. С лесен процес за кандидатстване се отваря пътя към изключителни възможности.”, коментира Елина Желева, управляващ директор на launchlabs Sofia и Главен мениджърски консултант в проекта DIGITRANS.

Кой може да кандидатства за DIGITRANS:

За финансиране от програмата могат да се включат всички компании, регистрирани преди поне 12 месеца в България, с екип от 5 до 35 души (вкл. собственици и управители) на пълно работно време към момента на кандидатстване и с ниско ниво на дигитализация на процесите.

Краен срок за кандидатстване за DIGITRANS е 15.07.2024

Кандидатстването е изключително лесно и отнема по-малко от 10 минути – само трябва да попълните формата за кандидатстване на www.digitransbulgaria.com