fbpx Новият Lexus RX бе представен премиерно по време на събитие на списанието | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Lexus RX бе представен премиерно по време на събитие на списанието

Представителството на премиум бранда Lexus избра именно официалното представяне на Алманах 2016 в луксозния шоурум на KARE България, за да представи премиерно в България новият си модел RX. Два блестящи автомобила, които образуваха своеобразен шпалир, посрещаха гостите на нашето събитие. А те бяха избраните първи да видят луксозния кросоувър на живо и освен това получиха изключителната привилегия да изпитат качествата на модела на индивидуален тест драйв във време и час избрано от тях. Подобно персонално отношение е част от луксозната програма на марката, заедно с програмата Lexus 5 Star Services.

"Съпричастни сме на идеята на проекта на сп. Твоят БИЗНЕС за представяне на успешни практики и казуси, защото и ние сме малка фирма, но сме доказателство, че в България при невъзможни условия могат да се постигат резултати с европейско равнище. Ние имаме трета поредна година втори ранг висок паразарен дял на Lexus в Европа. Ще поставя усмивки на лицата ви - обадете ни се и ни ще дойдем лично при вас, за да ви покажем новия модел. Нашата стратегия е да не правим масови неща, а да имаме индивидуален подход", каза Иван Антров, мениджър Lexus България и Румъния.   

Като най-продавания модел на марката за 26-годишната й история - с над 2.1 милиона продадени екземпляра - RX представлява три от десет продажби, реализирани от Lexus за всички времена. Четвъртото поколение на модела продължава историята с напълно обновен луксозен интериор, обгърнат от впечатляващ и динамичен екстериор. Огромната доза ДНК на Lexus се усеща във всеки един детайл. Новия прочит на бестселъра RX гарантира превъзходно поведение на пътя в комбинация с нови технологии за безопасност, включващи иновативния пакет Lexus Safety System+.

RX излъчва мощно присъствие е видно от пръв поглед. Предната част включва изцяло променена визия, подчертана от изкусно изваяната вретеновидна предна решетка с хром окончания и тройни LED светлини с L-форма. В комбинация с новите фарове за мъгла, моделът излъчва елегантност, същечана с доза футуристичност. Мощните предни калници засилват мускулестия силует на автомобила.

Визията на задната част на автомобила е отново агресивна и излъчва усещане за изключителна стабилност, подчертана от L-образни задни светлини, които оформят краищата й, създавайки широка и авторитетна стойка, когато светят. Светлината от тях излъчва брилянтен блясък и изминава пътя от купето към задната врата - за пръв път при Lexus.

 
 

Интериорът може да се опуше с една дума – лукс от най-високо качество. Големият Хед-ъп (HUD) дисплей заема централна позиция, а информационното табло интегрира 12.3" монитор , отделен от основната конзола.

Скоростния лост е преместен от горната част на таблото и заема центъра на страничната конзола за по-добра ергономия и повече пространство за водача. Пътниците на задните седалки се радват на по-просторно пространство и значително по-голямо разстояние за краката, докато седят на отопляемите и с електрическа настройка седалки, обгърнати в лукс, гостоприемство и изисканост. Панорамния покрив е завършващият елемент на цялостното преживяване, който освен върхов лукс, гарантира и допълнителен простор.

Новият RX се предлага с усъвършенстван и мощен 3.5-литров V6 бензинов двигател с 313 к.с., куплиран с автоматична безстепенна хибридна трансмисия.

 

снимки: Хайлайф