Новият MEGANE Sedan - комфорт и много пространство

Големите седани все повече започнаха да отстъпват място на модните еднообемни и SUV автомобили и затова появата на нов седан предизвиква интерес. Все пак, особено в бизнес средите, елегантната линия на подобен вид автомобили е предпочитана, заради условната сигнатура, отразяваща техния успех и социално положение и в същото време даваща простор и комфорт на пътуването. А в България най-вече това е „колата на шефа”.

След като в края на 2015 г. Renault представиха новият Megane, още в началото на 2016 г. увеличи семейството си и лансира и MEGANE Sedan.

Този модел е замислен, проектиран и разработен заедно с новия MEGANE, което означава, че той има същите характеристики, технология и двигатели, като петвратият му събрат, но добавя рекорден простор за класа си, щедро пространство за пътниците и впечатляващ обем на багажника.

Новият MEGANE Sedan е динамичен и елегантен седан, със силует на купе. Това обаче не е попречило на инженерите да разработят впечатляващ багажник от обем 550dm3 VDA. Щедрите му пропорции (4,63 м дължина и 1,81 м широчина, с рекордно за класа междуосие от 2,71 м) подчертават усещането за престиж и осигуряват допълнително пространство за пътниците. Хромираните решетка, странични лайсни, лайсни на прозорците на вратите, дръжки на вратите и ауспуси дават усещането за висок клас автомобил. По-луксозните версии има с панорамен отварящ се покрив, който осигурява на естествена слънчева светлина. Погледнат отвън, панорамният покрив оформя връзка между челното и задното стъкла, добавяйки допълнителна елегантност и финес към цялостния дизайн.

Новият преден C-образен светлинен подпис разчита на LED светлинни водачи с 3D ефект. Луксозните версии на новия MEGANE Sedan са оборудвани с full LED (технология LED Pure Vision) фарове, допълнени с автоматични къси/дълги светлини.

 

Постоянно светещите задни LED светлини оформят уникален хоризонтален 3D-светлинен подпис, разчитащ на технологията Edge Light. По-тънките светлини излъчват тъмно червена светлина.

Първото впечатление за купето е големият обем и визуално пространство - пространството в областта на раменете и лактите са сред най-големите в класа. Седалките са щедри и удобни. Високото ниво се забелязва и в цветния head-up дисплей, конфигурируем 7-инчов TFT дисплей в таблото, 8,7-инчов мултимедиен таблет, R-LINK 2., познати от Talisman. Дизайнерите са обърнали специалното внимание при изпълнението на интериора – използваните материали са характерни за по-луксозните модели на Renault. Те се забелязват в омекотено с пяна плюшено покритие за арматурното табло, горните панели на вратите, вложки във вратите и подлакътниците. Хромираните кантове са със сатенен ефект за приборното табло, вентилационните отвори и централната конзола. Във високите нива на оборудване воланът е тапициран с Nappa кожа. Като цяло изборът е между четири различни тапицерии - две платнени, една велурена и една кожена.

 

Това, което прави впечатление е изключително добрият акустичния комфорт и ниския шум от търкаляне на гумите по пътя. Това е постигнато чрез няколко действия - капакът на двигателя е изолиран с пяна и филц, същите материали са използвани за изолация около отварящите се панели и калниците, в колоните и зад страничната тапицерия в багажника. Постигната е отлична изолация срещу шум от вятъра, особено на магистрала, благодарение на по-дебелите стъкла, а също и на външните уплътнения в долната част на вратите, както и въвеждането в стандартно оборудване на акустичното челно стъкло в цялата гама.

По-здравата конструкция на купето, гарантира по-добра изолация срещу шум и вибрации при движение по инерция с ниска скорост.

Автомобилът се предлага с два бензинови и три дизелови агрегата в комбинация с механични и автоматични скоростни кутии и стоп/старт система. Тестовият модел беше оборудван с dCi 130, 6-степенна механична трансмисия. Чрез намаляването на работния обем, този 16-клапанов дизелов мотор генерира 130 к.с. от само 1598 куб. см. Според данните на производителя средният разход може да достигне до 4 л/100 км, въпреки, че моят беше 5,9л/100 км при здраво каране по магистралата. Това, което прави впечатление е бързото потегляне и динамиката на мотора благодарение на високия въртящ момент.

 

Facebook comments