fbpx Новият Mercedes-Benz B-class – преоткрийте любовта към семейството | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Mercedes-Benz B-class – преоткрийте любовта към семейството

Новият Mercedes-Benz B-class – преоткрийте любовта към семейството

Ако сте от хората, които обичат да прекарват повече време със семейството си, обичат да пътуват със стил, без да се лишават от удобства и комфорт и в същото време не държат да са център на внимание, то тогава можете да изберете новият Mercedes-Benz B-class. И не – не си мислете, че ще сте от „Б” групата – автомобилът предлага толкова практичност, съчетана със запазените елементи на премиум на марката, че ще останете много приятно изненадани. Още повече, когато видите и цената, която започва от 58 350 лв. с ДДС за B180/136 к.с. и 7G-DCT трансмисия 7G-DCT. Представеният автомобил е с дизелов мотор, 110 к.с. и за първи път  осемстепенна трансмисия с двоен съединител 8G-DCT (цена от 64 780 лв. с ДДС).  

 

Купето на новата В-класа е просторно и едно четиричленно семейство би се чувствало прекрасно. Премиум стилът се усеща от модерния широкоекранен кокпит с два напълно цифрови дисплея, които са съединени в едно общо цяло. Новата комбинация от гласово управление, тъчскрийн, тъчпад и Touch-Control бутони на волана ви вкарват изцяло в модерното време на комуникация и ви предлага възможност да изберете най-удобната реакция на момента. За дисплея на инструменталното табло може да избирате между три визии - класическа, спортна и фин режим, които можете да сменяте в зависимост от удобството и настроението си, маршрута и пътната ситуация.

 

Преходите между арматурното табло, средната конзола и тапицерията на вратата са оформени плавно и осигуряват т.нар. Wrap-аround ефект. Големите стъкла в комбинация с тесните колони на покрива създават много светлина и простор, а високата позиция на седене на всички пътници осигурява истинска панорамна видимост.

 

В допълнение опционалното амбиентно осветление предлага огромен избор от 64 цвята, които ще отговорят на моментното ви настроение – на практика в рамките на два месеца всеки ден може да сменяте окраската в купето, което ще създава усещане за нов автомобил. Не се лишавайте от тази екстра – ако сте от „цветните” по характер хора, страшно ще ви хареса.

 

И тъй като B-class е проектиран за повече пътувания изключително практични са ниския праг на товарене на багажника и широкото отваряне на вратата, което позволява товарене и на по-обемисти предмети. В допълнение регулирането на наклона на седалките и тяхното сгъване поотделно може да предложи до 1.540 литра товарно отделение.

 

Новата B-Class е оборудвана с най-съвременните асистиращи системи, които са присъщи за високия клас, някои от тях директно заимствани от големия брат - S-класата. Така например пакет “Асистиращи системи” включва активен асистент за волана; активен асистент за ограничаване на скоростта; активен спирачен асистент с функция “Пресичащ трафик”; асистент при резки маневри; активен асистент за смяна на лентата за движение, който реагира, ако тръгнете неволно да напускате лентата и чрез усилие на волана ви връща обратно. Интересно е, че системата установи, че лентата за движение отвъд прекъснатата линия е заета, активният асистент за лентата за движение може да приложи спирачно усилие върху колелата от съответната страна, за да задържи автомобила в лентата за движение.

„Умната” мултимедийната система MBUX – Mercedes-Benz User Experience е изцяло в новото време, защото може да се обучава, благодарение на изкуствения интелект, като се адаптира спрямо навиците на шофьора. Казвате „Hey, Mercedes” и след малко личният ви „асистент” чете SMS-и и мейли, търси прогноза или любимата радиостанция, която обикновено слушате в този час.

 

Налична е включително и системата PRE-SAFE® PLUS, която реагира при опасност от неизбежен сблъсък между движещи се един зад друг автомобили. Ако опасността от сблъсък не е преминала, системата активира спирачките на автомобила дори след като той вече е спрял, за да намали до минимум риска от наранявания, ограничавайки тласъка, възникващ при удар отзад.

Всички тези системи, които често дразнят шофьорите, са изключително полезни, когато в купето пътува компания, унесена в приятни разговори, смях и закачки. Именно тогава, много често шофьорът кара по инерция и един помощник, който „мисли” всяка стотна от секундата, може да изиграе фатална роля в пътуването.

 

И за се чувствате сигурни на пътя може да разчитате на задвижването на всички колела 4MATIC, което при всяка ситуация се грижи за възможно най-добро съотношение на динамика, сцепление и ефективност. Мощта се разпределя между предните и задните колела до 50:50 при сняг, поледица или пък спортен стил на шофиране, така че винаги да усещате стабилност на пътя. А в зависимост от предпочитанията може да избирате между четири режима на шофиране - „Comfort“, „Sport“, Eco“ и „Individual“.