fbpx Удобство за цялото семейство | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новото Suzuki Baleno

Удобство за цялото семейство

етикети

 
В началото на лятото Suzuki представи в България един от ключовите си модели, който е насочен към онзи клас клиенти, които вече са свили семейно гнездо, дали са живот на ново поколение и искат животът им да продължава в удобство, с достатъчен комфорт, но без излишно „изхвърляне“. 
Baleno идва да запълни именно тази ниша, като предлага приятен дизайн, обем в купето и багажника, достатъчно модерни технологии на борда и освен това икономичност. 
 
 
 
 
Дизайнерите на Suzuki са търсили да съберат в едно елегантен силует с достатъчно пространство и максимална наслада от шофирането. Те го наричат "Liquid Flow", тъй като само енергията от движението на водата може да пресъздаде посланието за хармонизирана сила. Нисък и широк профил с характерно извити линии изразяват динамичната енергия. Финалът се поставя със спойлер на покрива с вградена стоп-светлина, който още при пръв поглед към автомобила категорично заявява енергичния му дух. 
 
 
 
 
Отдалеч се забелязват светлините на новото Baleno с интегрирани в HID фаровете LED дневни светлини оформени с плавна извивка. Още в базово ниво новия хечбек на Suzuki идва със светлини „Изпрати ме до вкъщи”. Лично аз, като жена оценявам тази екстра като изключително практична, даваща ми сигурност докато вляза в дома ми.
 
 
Въпреки, че отвън Baleno изглежда компактно и „нарисувано“ с един замах, в купето се усеща пространство. Аз имам личен тест – ако не успея от шофьорската седалка да достигна дамската си чанта, която обикновено мятам на втория ред седалки – значи е широко. В случая изобщо не успях да стигна до нея. Разстоянието от 805 мм между основите на предната седалка и задната седалка дава може би един от най-добрите в класа простор за колената на пътниците. 
 
 
 
 
В духа на живота ни, който е зависим от смартфоните, Baleno е оборудван със 7-инчов мултифункционален тъч дисплей със синхронизация на смартфон и навигационна система. Боравенето с него е изключително лесно и не е нужно специално образование, за да достигнете до търсена информация. Към този екран е свързана и камерата за задно виждане, което прави паркирането на автомобила и движението на заден ход. Новото Baleno е единственият модел в категорията на компактните автомобили, който предлага включена в оборудването система с адаптивен круиз контрол с управление от волана. Освен това има и 4,2-инчов LCD цветен дисплей, на който се изписва основната информация за пътуването.  
 
 
 
Новото Baleno се появява с нов еднолитров BOOSTERJET 3-цилиндров турбо двигател с директно впръскване 112 к.с. Този нов двигател има компактни размери и предлага 170 Нм въртящ момент на разположение в диапазона 2 000- 3 500/мин. Ето повече за него.
 
 
 
 
Baleno се предлага и с нов 1.2-литров мотор DUALJET, 90 к.с. - двойна инжекция бензинов двигател с подобрена топлинна ефективност, който отделя вредни емисии от 98 г/км при 5-степенна механична кутия и 99 г/км при безстепенната автоматична трансмисия (CVT). 
 
Интересен е и хибридният вариант SHVS, която използва интегриран генератор Starter (ISG), който съдейства на двигателя при стартиране и ускоряване на машината, и генерира ток при регенеративното спиране. Системата използва компактна, високо производителна литиево-йонна батерия, поставена под предната седалка. Този вариант има още и старт/стоп функция, която позволява плавно и тихо рестартиране на двигателя.