fbpx Обучение през целия живот – какво се крие зад това и как учим децата си? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бистра Илиева, мениджър на Консултантска къща за образование в чужбина "Дарби"

Обучение през целия живот – какво се крие зад това и как учим децата си?

На който и да е етап от живота си ние учим – един от друг, от книгата, от академичната скамейка. Човек трябва непрекъснато да добавя нещо към познанията си и така да зарежда себе си.

Езиците са един от начините да се докоснем до световното познание. А и хората са казали “Един език повече, един бизнес повече”. Разбира се в днешно време езици трябва да се изучават в ранна възраст. В различните времена е имало различни системи на обучения. Днес основният чужд език е английски, но много добре се изучава френски, немски, италиански, испански, руски също е на добра позиция. Любопитно е, че повечето от българските деца, когато отиват в чужбина се открояват с начин на произношение, граматика. Това значи, че нашите педагози добре преподават от една страна, а от друга децата също възприемат добре. Това идва и от нацията. Една нация, която има добра музикална култура лесно усвоява произношенията на чужди езици.

Как да се ориентира един родител за да намери най-доброто езиково обучение?

Първо трябва да се запознае много добре с центъра, към който се е насочил, да потърси информация от клиентите. Трябва да види стандартите, които покрива тази образователна система, която предлага. Важно е дали обучението води до вземане на сертификати и с какви проценти се вземат те, също така каква е успеваемостта. Разбира се от голямо значение е детето да си намери своя преподавател.
Ако преди 20 години беше задължение на държавата да учи децата, то сега това е задължение на родителите. Децата имат своя потенциал, а големите трябва да го намерят къде е той и да го насочат в правилна посока. Защото всеки има своя връх!

Интервюто е по повод и семинар, организиран и с медийното партньорство на сп. Твоят Бизнес - "Планиране и инвестиции в образованието", който ще се проведе на

28.05 в хотел City, Стара Загора от 17-19ч.
За резервация тел. 987 81 30, GSM: 0887 07 66 95