fbpx Представяме Методи Дреновски - съдружник в Superhosting.bg (ВИДЕО) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представяме Методи Дреновски - съдружник в Superhosting.bg (ВИДЕО)

Мениджърите споделят, сезон 5, част 21

Представяме Методи Дреновски - съдружник в Superhosting.bg (ВИДЕО)

Методи Дреновски е съдружник в Superhosting.bg. Компанията предлага пълната гама хостинг услуги на българския пазар за малкия и среден бизнес. И когато стане въпрос за управляеми сървъри, споделени сървъри, домейни, индустриални сървъри, той споделя, че има едно правило, което никога не пристъпва в бизнеса си:

"Винаги казваме истината на клиентите. В компанията никога не си позволяваме да лъжем. Не се опитваме да обвиним някой друг, ако сме виновни ние. Ако има някакъв проблем при нас - признаваме си грешката и се опитваме да я поправяме.

Тази година Superhosting.bg става на 13 години. Разбира се, имали сме трудни моменти, но вярвам, че всеки ще се съгласи, никъде по света не е лесно да се прави бизнес. В България си има своите предизвикателства, но пък това му е интересното.
Имаме страхотен екип и много се гордеем с него. Успели сме да научим колегите си как да реагират професионално дори и на клиенти, които проявяват повече емоция, когато имат някакъв проблем."

И понеже сме в ерата на изкуствения интелект, няма как да не попитаме Методи дали технологиите няма да изместят човека. „Е, надежда има!  Въпреки че се очаква в следващите години 72 млн. работни места да изчезнат след навлизането на изкуствения интелект, поне още 140 млн. нови ще се открият за хората, които трябва да го управляват. Затова е много важно да помогнеш на един човек в научаването му да мисли, а не просто да работи машинално това, което му даваш като задача.
А как ще изглежда технологичното бъдеще? Хората ще трябва да започнат да мислят повече, за да дават "наставления" на машините как да работят. Една машина може да извърши много бързо голям обем от работа, но изводите от резултатите трябва да ги направи човекът. Той мисли и той е този, който определя параметрите"- казва Методи.

Ако го попитате къде намира каузата в работата си, с гордост споделя различните социални проекти, които често организират в Superhosting.bg. "Инициативите, които показват на децата и учениците как да работят, как да се развиват и изграждат, как да погледнат света под друг ъгъл - са много важни. Радвам се, че имаме възможността да направим нещо за младите хора у нас"- казва още Методи и споделя, че според него младото поколение в никакъв случай не е изгубено. "Просто то е много различно. Изключително различно, защото достъпът до всякаква информация е много лесен. Единственият проблем на младите е, че им липсва критично мислене и много лесно приемат всичко, което видят, за достоверно. Това е сериозен проблем, но вярвам, че всеки научава уроците в живота си, понякога и по трудния начин.

Неговите правила в бизнеса:

"Когато работим с нашите клиенти, ние държим да им кажем истината. Никога не си позволяваме да доукрасим офертите и възможностите, които предлагаме, да напишем нещо за някаква услуга, което да я направи по-привлекателна и всъщност да подведем хората по този начин. Истината е наше основно правило. Казваме какво можем да направим и го правим. Честността е нещо, на което държим от първия ден, в който сме стартирали" - казва Методи Дреновски.

На второ място, но не по важност, той споделя, че за него е най-важен професионализмът. "Не да си просто добър специалист. Да си професионалист е различно, това е следващо ниво в развитието ти. Трябва да можеш да погледнеш нещата всеобхватно и да реагираш бързо и адекватно. Трябва да имаш необходимите компетенции за това и не бива да се влияеш от външни емоции".

Методи Дреновски споделя още, че правило за него в бизнеса е и да поощрява хората с мнение в екипа му. "Тези, които искат да кажат какво мислят по даден въпрос, винаги са добре дошли в нашия екип. Когато някой има идея за подобрение на определени процеси или правила на работа - ние винаги го изслушваме. Ако идеята е добра - просто я прилагаме, независимо от кое ниво на компанията идва."

Още едно важно правило в неговия бизнес е да не използва думата служител. "В нашия офис всички сме колеги и всички си помагаме в това да постигнем успеха на компанията".

 

Изключителни партньори на проекта са премиум уискито Chivas Regal, автомобилите Volkswagen, премиум бранда дизайнерски мебели KARE Sofia, българската технологична компания Team VISION Bulgaria.

 

 

Facebook коментари