fbpx Отбелязваме Часът на Земята с намалено осветление | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Отбелязваме Часът на Земята с намалено осветление

Часът на Земята е най-мащабната международна инициатива, посветена на опазването на планетата. След броени часове тя ще стане факт за 16-а поредна година в повече от 190 държави, сред които и България. По традиция през  последната събота на март милиони хора от цял свят ще изгасят осветлението в домовете си между 20:30 и 21:30 ч., отправяйки призив за живот в хармония с природата.

Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”, Софийската градска художествена галерия, Националната опера и балет, Народният театър „Иван Вазов“ и Българската народна банка са част от институциите, чието осветление ще бъде намалено. В София светофарите на кръстовищата на бул. „Ал. Стамболийски“ – бул. „Витоша“, бул. „Витоша“ - ул. „Алабин“ и бул. „Патриарх Евтимий“ - бул. „Витоша“ светят със зелени сър.

Природозащитната организация WWF организира благотворително събитие тази вечер от 19:00 ч. в клуб „Михтейп 5“. със стендъп комедия, музика на живо и викторина със забавни въпроси за дивата природа. Средствата от партито ще отидат в подкрепа на теренната дейност на WWF и ще подпомогнат опазването на дома на дивите животни у нас.

За първи път България отбелязва Часа на Земята на 29 март 2008 г. Тогава за пет минути - от 20:00 ч. до 20:05 ч., е изключено уличното осветление и осветлението на част от сградите в столицата.