fbpx Отново прегазихме горите с новата лимитирана серия Dacia Duster (ВИДЕО) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отново прегазихме горите с новата лимитирана серия Dacia Duster (ВИДЕО)

Test drive

Отново прегазихме горите с новата лимитирана серия Dacia Duster (ВИДЕО)

Спомням си през 2004 г.  очакванията за новото возило 4х4 на Dacia, за което се коментираше, че ще „избие рибата” . И се появи Duster, който наистина удари всички, най-вече с цената. Да, доста неща тогава се приемаха с известен компромис, като возия, материи, сериозен шум в купето, но едно беше категорично – Duster газеше извън пътя безкомпромисно. От тогава вече има три поколения и сериозните „детски болести” са в миналото. Красноречив факт е, че от модела през всичките години са продадени вече 5 млн. броя! Само през миналата година ръстът в продажбите отчита 7% или над 700 хил. продадени автомобила. Голямата заслуга е на третото поколение на модела, което се появи есента на 2017 г. е направи огромен скок във всяко едно отношение. Тогава ви разказвахме за голямата промяна

Сега Dacia Duster идва с нова лимитирана версия Red Line, която се лансира първо в България. Тя залага на някои дизайнерски освежавания, както и на нов двигател, който върви с нея – бензиновия 1,3л./150 к.с. и ще се предлага във версиите 4x2 и 4x4 (малко по-късно на българския пазар).

Лимитираната серия се предлага в два изцяло нови цвята за гамата - червен „Фюжън“ и сив „Хайленд“. отличава се и със странични огледала с черно лаково покритие и червена линия , червени детайли по вентилационните отвори, дръжките на вратите и скоростния лост, специална текстилна тапицерия с червени детайли, която дава усещане за по-висок клас автомобил и 17-инчови алуминиеви джанти с червен център.

Бензиновият TCe двигател съчетава най-новите иновации, разработени от Алианса, включително Mirror Bore Coating (плазмено покритие) – технология за покритие на цилиндрите, използвана за двигателя на Nissan GT-R с цел увеличаване на енергийната ефективност чрез намаляване на триенето и оптимизиране на топлопроводимостта.

Технологията за двойно променливо газоразпределение на клапаните също е включена в новия двигател. Тази система контролира всмукателния и изпускателния клапан като функция на начина на употреба на двигателя. Резултатът е по-висок въртящ момент при ниските обороти наред с по-висок и по-постоянен въртящ момент при по-високите обороти на двигателя за значително подобрено удоволствие от шофирането и ускорение.

 

Неведнъж съм карала офроуд с Duster и всеки път съм се убеждавала във възможностите на автомобила, много пъти използвани едва наполовина. В слънчевия мартенски ден направихме отново разходка из планината около Панагюрище и въпреки, че от видеото, което може да видите по-долу изглежда сравнително лесно, на места особено съвсем не е така. Пак мога да кажа, че изобщо не сме впрегнали максимално силите на автомобила, защото той се справяше с лекота, но пък и средностатистическият потребител едва ли минава през по-сложни от тези терени. Насладете се заедно с нас на това пътуване.

 

Facebook коментари